Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Naiset eivät vaienneet

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta järjestää lauantaina 25.11. Poltinahon seurakuntatalolla kello 10?17 päivän naisille lähetystyöhön liittyvällä teemalla Naiset eivät vaienneet.

Päivän ohjelmassa on muun muassa koskettava tositapahtumiin perustuva musiikkidraama Amalia, joka kertoo 1800-luvulla eläneen Amalia Skoglundin tarinan. Amalia taisteli oman kutsumuksensa puolesta ja raivasi samalla tietä lähetystyöhön muille naisille. Päivi Mattilan käsikirjoittaman näytelmän esittää laulaja-lauluntekijä ja musiikkiteatterin ammattilainen Rosa Nyman.

Nykyään monet naiset tekevät lähetyskentillä pitkäjänteistä työtä sen eteen, että kohdemaiden naiset saavat oman äänensä kuuluviin. Naisten päivässä kertoo kokemuksistaan tamperelainen pastori Riitta Heino, joka on työskennellyt vuodesta 1986 lähtien yhteensä 17 vuotta lähetyskentällä Malawissa sekä Tansaniassa, missä hän on kouluttanut sekä miehiä että naisia seurakunnan työntekijöiksi.

Rosa Nyman. Kuva: Janina Mäntymaa.

Näkökulmia naisten elämään Afrikassa tuo Heinon lisäksi hämeenlinnalainen laulaja-lauluntekijä Jukka Salminen.

Tämän päivän naisten tarinoita kertovat Teija Eriksson, terapeutti Sirkku Suontausta-Kyläinpää, opettaja Arja Tantarimäki sekä seurakunnan gospelkuoro ja draamaryhmä.

Päivän päätteeksi vietetään yhteinen Hiljaisuuden messu.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tarjolla on keittolounasta 5 euron ja kahvia leivonnaisen kera 3 euron hintaan. Ruokailuun tulee ilmoittautua 17.11. mennessä Birgitta Aspholmille p. 040 804 9333.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.