Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

Minttusuklaa- tai turkinpippurikakkua – Marin Kahvilassa ideoidaan ja kokeillaan uutta

Mari Partanen ja minttusuklaa-juustokakku. Marin Kahvilassa uusia tuotteita syntyy niin omista kuin asiakkaidenkin ideoista.

Reska.fi käynnistää syyskuussa verkkoäänestyksen jolla etsitään Vuoden 2018 ruokatuotetta Hämeenlinnan seudulla. Seutuun luetaan kuuluvaksi Hämeenlinna, Hattula ja Janakkala. Haussa on paikallista gastronomista osaamista edustava tuote, jota myydään paikallisessa kahvilassa, ravintolassa tai kaupoissa.

Hämeenlinnan Kasarmikadulla toimiva Marin Kahvila leipoo lähes kaikki myytävät kahvileipänsä itse. Alkuvuonna avautuneessa kahvilassa ei ole urauduttu tekemään vain jo hyväksi havaittuja tuotteita, vaan uutta ilmestyy vitriiniin säännöllisesti.

? Uutuuksia syntyy ihan pohtimalla ja asiakkaiden ehdotuksia kuuntelemalla. Tavoitteena onkin, että meillä on vähän eri juttuja kuin muilla, yrittäjä Mari Partanen kertoo.

Aivan hiljattain asiakkaan idean pohjalta kahvila otti valikoimiinsa minttusuklaa-juustokakun ja tulisempaa kaipaavalle kahvin seuraksi on tarjolla turkinpippuri-juustokakkua, joka taas pohjautuu kahvilanpitäjien omaan ideointiin.

? Siitä tuli jo jatkojalostuskin, eli Hot&Sour turkinpippurikakku, Mari kertoo.

Välillä uusi maku siis löytyy kahvilalle täysin uudesta raaka-aineesta, toisinaan taas tuttuja makuja yhdistelemällä.

? Jälkimmäisestä esimerkki on kinuski-suolapähkinäkakku. Yhdistelmien keksiminen on kuitenkin se helpompi osa, vaikeampaa on uutuuden valmistaminen käytännössä, Mari Partanen luonnehtii.

Uutta Marin Kahvilassa ideoidaan myös lounaalle.

? Uunibataatti on viime aikoina lyönyt läpi lounaalla. Sitä menee koko ajan enemmän ja enemmän.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.