Sunnuntai 21.04.2024
Nimipäivät: Anssi, Anselmi

Tuuli:
 

Minna Nissilä jatkaa Hämeen Yrittäjien puheenjohtajana

Hämeen Yrittäjien puheenjohtajana jatkaa Minna Nissilä. Kuva Timo Ilomäki.

Hämeen Yrittäjien syyskokous valitsi luottamushenkilöitä ja linjasi aluejärjestön toimintaa ensi vuodeksi. Toimintaa sävyttävät lokakuussa järjestettävät maakuntavaalit ja maakuntauudistuksen valmistelu.

Tammelalainen yrittäjä Minna Nissilä jatkaa Hämeen Yrittäjien puheenjohtajana. Hän on myös Suomen Yrittäjien hallituksen ja työvaliokunnan jäsen. Nissilän yritys on Tammelassa toimiva Leppälehdon Puutarha Oy, joka kasvattaa kasvihuoneissa kesäkukkia sekä erikoissalaatteja, paprikaa ja tomaatteja.

Hämeen Yrittäjien hallituksen muodostaa 16 paikallisyhdistyksen puheenjohtajat. Lisäksi hallituksessa on edustaja toimialajärjestö Suomen Kuljetus ja Logistiikka ry – SKALista. Hallitus järjestäytyy ja valitsee keskuudestaan aluejärjestölle kolme varapuheenjohtajaa seuraavassa kokouksessaan marraskuussa.

Syyskokous hyväksyi Hämeen Yrittäjien toimintasuunnitelman ensi vuodelle. Yrittäjien aluejärjestön toiminnan tavoitteena on lisätä Kanta-Hämeen elinvoimaa ja saada kunnat arvioimaan päätöstensä vaikutuksia alueen elinvoimalle jo valmisteluvaiheessa. Pitkän tähtäimen tavoite on yhteistyössä eri toimijoiden kanssa saada Kanta-Hämeeseen maamme parhaat yrittäjyyden olosuhteet.

Ensi vuonna järjestettävät maakuntavaalit ovat yksi keskeinen vaikuttamisen paikka saada yrittäjien asiantuntemusta mukaan maakunnan päätöksentekoon. Tavoitteena on, että joka viides maakuntavaltuutettu olisi yrittäjä.

? Yrittäjät ovat erinomainen ryhmä osallistumaan valmisteluun ja päätöksentekoon siirryttäessä kohti markkinaehtoisempaa palvelujärjestelmää, Hämeen Yrittäjät toteaa toimintasuunnitelmassaan.

Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittama ja Hämeen Yrittäjien hankinta-asiamies Timo Ilomäen tekemä hankintaneuvonta jatkuu vuonna 2018. Hankintaneuvonta on maksuton palvelu ja suunnattu kaikille yrittäjille ja hankintayksiköille.

Hämeen Yrittäjien syyskokous otti kantaa myös maakuntauudistukseen ja erityisesti aluekehitys- ja kasvupalveluihin, jotka ovat jääneet sosiaali- ja terveysasioiden varjoon. Kokouksen kannan mukaan ne on nostettava uudistuksen ytimeen soten rinnalle.

Hämeen Yrittäjien hallituksen kokoonpano:

Puheenjohtaja Minna Nissilä

Jäsenet

 1. Forssa: Timo Kallio, varajäsen Mikko Pirttilä
 2. Hattula: Meiju Honkavuori, varajäsen Jarmo Valo
 3. Hauho: Asko Ylöstalo, varajäsen Jukka Pietilä
 4. Hausjärvi: Jyri Laine, varajäsen Pekka Raninen
 5. Humppila: Kimmo Remes, varajäsen Jorma Jokinen
 6. Hämeenlinna: Annemari Kuvaja, varajäsen Ollipekka Laine
 7. Janakkala: Erja Niemelä, varajäsen Harri Koski
 8. Jokioinen: Anne-Mari Aalto, varajäsen Petri Okkonen
 9. Kalvola: Markku Heikkilä, varajäsen Heikki Aumo
 10. Lammi: Päivi Kankaanmäki, varajäsen Esko Töykkälä
 11. Loppi: Heikki Kujansuu, varajäsen Jarmo Laukkanen
 12. Renko: Matias Untamo, varajäsen Pekka Untamo
 13. Riihimäki: Tiina Latikka, varajäsen Markus Friman
 14. Tammela: Timo Nummela, varajäsen Jari Pirinen
 15. Tuulos: Atte Rekola, varajäsen Jani Pietikäinen
 16. Ypäjä Tapio Ahonen, varajäsen Tommi Siren
 17. SKAL: Pasi Saarinen, varajäsen Pia Vuori

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.