Keskiviikko 19.06.2019
Nimipäivät: Siiri
Hämeenlinna
Pilvistä
16°C
Tuuli: 5 m/s EL
 

Kyrsyä – Tuftland saa Suomen ensi-iltansa Hämeenlinnassa

Roope Oleniuksen ohjaajama Kyrsyä – Tuftland nähdään Hitusen Hämyä-elokuvafestivaaleilla 2.3. 18.00.

Elokuva on kotimainen sekoitus mysteeriä, trilleriä ja “junttikauhua” yhdistettynä Twin Peaks-tyyliseen tummempaan huumoriin. Elokuva on monikerroksinen ja genre-rajoja rikkova kokonaisuus, joka kumartaa klassikoille kuten The Wicker Man ja Rosemaryn Painajainen.

Pääosissa nähdään nuoret nousevat näyttelijät Veera W. Vilo, Saara Elina ja Miikka J. Anttila. Muissa rooleissä nähdään muun muassa Ria Kataja, Neea Viitamäki, Ari Savonen ja Sampo Marjomaa.

Elokuva perustuu hämeenlinnalaisen Neea Viitamäen kirjoittamaan näytelmään Kyrsyä. Viitamäen lisäksi elokuvassa näyttelevät hämeenlinnalaiset Miikka J. Anttila sekä Matvei Ojansuu.

Päähenkilö Irina, itsepäinen tekstiilialan opiskelija, yrittää tasapainoilla epäonnistuneen parisuhteen, opintojen ja rahavaikeuksien välillä. Selvitäkseen ongelmistaan, hän ottaa vastaan yllättävän kesätyön syrjäiseltä ja omavaraiselta Kyrsyän kylältä. Irinan alkaessa päästä ongelmistaan yli, alkavat harmittomat ja omituiset kyläläiset paljastamaan todellisen luonteensa.

Elokuva sai maailman ensi-iltansa Other Worlds Austinissa (USA) joulukuussa, jossa se voitti parhaan ohjaajan palkinnon. Tämän jälkeen elokuva on nähty kansainvälisillä elokuvafestivaaleilla muun muassa Intiassa ja Saksassa.​​

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.