Perjantai 24.05.2024
Nimipäivät: Tuukka, Touko

Tuuli:
 

Kun muut bailaavat, Emmi tekee töitä

Keikkaselfie. Tapahtuma-avustaja Emmi Westerlund kuvasi itsensä työtehtävästä toiseen rientäessään.

Kun festarikansa valuu porteista sisään ja aloittaa festivaalielämän, lukuisat ihmiset ovat tehneet ja tekevät töitä, jotta festivaali olisi onnistunut. Yksi heistä on lammilainen Emmi Westerlund, joka on jo useamman vuoden työskennellyt kaikki kesät tapahtuma-avustajan hommissa.

? Guns N? Rosesin keikalla olin kiertävissä hommissa. Olin akkreditoinnissa, tilapäisenä järjestysmiehenä ja kiertelin tuuraamassa toisten kahvi- ja ruokataukoja, hän kertoo.

Tänä vuonna hän on ollut Kantolan tapahtumapuiston Guns N? Rosesin keikan lisäksi muun muassa Lahden MM-kilpailuissa vapaaehtoisten työntekijöiden koordinaattorina. Kantolan jälkeen hän suuntasi heti seuraavana viikonloppuna Ruisrockiin.

? Ruisrockissa työskentelin talkoovastaavana, hän kertoo.

Ruisrockin jälkeen Emmi on ollut tekemässä Tall Ships Race -tapahtumaa, Tikkurila Festiä ja Hämeenlinnan KaupunkiJamboreeta. Seuraava isompi keikka on Robbie Williamsin keikka Ratinalla.

? Myös Flow ja Tubecon ovat tosi isot tapahtumat, joiden tekeminen alkaa nyt. Menen aina sellaisiin tapahtumiin, missä tarvitaan. Tänä kesänä olen pyytänyt saada olla yhden viikonlopun pois töistä. Silloin sattuivat lapsen kummisedän häät, kummitytön rippijuhlat ja yhdet synttäritkin samalle viikonlopulle, Emmi kertoo.

Emmi Westerlund on valmistunut kampaajaksi 2010, ja ehtinyt saada sen jälkeen kolme lasta. Hän on tehnyt jo kaksi ja puoli vuotta keikkoja Petrol Promotionille ja viime kesänä aloitti Local Crewlla.

? Petrollilla olin keikkaesimiehenä ja nyt olen ollut pari kesää paitsi tapahtumissa myös Local Crewn toimistohommissa. Kun koko kesä menee töissä, on sitten talvella enemmän aikaa olla kotona ja lasten kanssa. Kesällä näen lapsia sitten enemmän viikolla ja mies hoitaa heitä viikonloput, kun olen keikoilla. Hyvät turvaverkostothan tällainen työ vaatii, hän kertoo.

Emmi on viihtynyt tapahtuma-avustajan työssä. Työt ovat monipuolisia ja vaihtelevia. Emmi on miettinyt, että voisi vaikka opiskella alaa lisää.

? Kyllä odotan aina kesää kovasti, että pääsen näkemään tuttuja tyyppejä. Localin työntekijät muodostavat oman yhteisönsä ja onkin kesän kohokohta, kun nähdään taas pitkästä aikaa. Toisinaan tulee myös uusia ihmisiä töihin, ja se on aina mukavaa, kun voi tutustua uusiin ihmisiin.

Local Crewlla on hommissa ihmisiä eri puolilta Suomea, joten monia heistä Emmi kertoo tapaavansa vain työn merkeissä. Osa työntekijöistä tulee vain tietyille festareille töihin, osa kiertää kaikki mahdolliset tapahtumat.

Keikoilla ja festareilla on aina oma tunnelmansa, jonka muodostumisessa yleisöllä on tärkeä rooli. Emmin toteaa, että vaikka esiintyjät olisivat samantyyppisiä, on jokaisessa tapahtumassa aina oma tunnelmansa. Erityisen hyvin hänelle on jäänyt mieleen One Directionin keikka, joka oli hänelle ensimmäinen kokemus tapahtuma-avustajan töistä.

? Olin lipuntarkastuksessa ja se kiljuvien teinityttöjen massa jäi kyllä ikuisesti mieleen. Sellaista ei ole vielä ollut muualla, hän kertoo.

Kantolan tapahtumapuiston keikkoja Emmi kehuu äärettömän hyvin järjestetyiksi. Opasteet ovat kaikissa kolmessa konsertissa olleet tarpeeksi isoja.

? Jo AC/DC:n keikalla oli tosi hyvät opasteet, näki hyvin mihin päin piti suunnata, jos halusi ruokaa tai vessaan. Ja näki jo kaukaa, jos jossain päin oli kovasti jonoja, hän kertoi.

Myös Kantolan kolme keikkaa ovat olleet tunnelmaltaan erilaisia. Bändeistä Iron Maiden oli Emmille itselleen läheisin, sillä Rautaneitsyen musiikin ystäviä löytyy hänenkin kaveripiiristään. Guns N? Rosesin faniksi hän ei tunnustaudu, mutta tietää toki yhtyeen musiikkia.

? Ehdin kuunnella pari biisiä, joten kyllä siellä ihan mukana oltiin. Oli ihan mahtavaa päästä näkemään Gunnarit, kun eihän sitä koskaan tiedä esiintyvätkö he enää ikinä tällä kokoonpanolla, hän sanoo.

Susanna Mattila

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.