Keskiviikko 24.07.2024
Nimipäivät: Tiina, Kirsti, Kirsi, Kiia, Krista

Tuuli:
 

KHSHP: Teija Kalliosaaresta Vuoden reumahoitaja

Kanta-Hämeen keskussairaalan lasten ja nuorten poliklinikan lastenreumahoitaja Teija Kalliosaari nimitettiin Vuoden reumahoitajaksi viime viikon lopulla pidetyssä Suomen Reumahoitajayhdistyksen vuosikokouksessa.

Valinta tehtiin viiden yhdistyksen hallitukselle esitetyn kandidaatin joukosta. Valinnan perusteluissa mainitaan, että “Kalliosaari on tehnyt pitkän työsaran reumalasten ja -nuorten parissa. Hän tekee työtään isolla sydämellä. Hän on perhekeskeinen työntekijä, joka huomioi omaiset työssään ja ajaa rohkeasti eteenpäin reumalasten ja nuorten asioita. Tiimityöntekijä.”

Yhdistys nimesi Vuoden reumahoitajan nyt viidennen kerran. Aiemmin valinnat ovat kohdistuneet aikuisten reumapotilaiden kanssa työskenteleviin sairaanhoitajiin.

? Näen, että Teijan nimeäminen oli huomionosoitus myös lasten reuman kanssa työtä tekeville. Teija tekee suurella sydämellä nimenomaan perustyötä, joka usein jää huomiotta. Hän kohtaa asiakkaat ja omaiset aidosti sekä samalla tasolla kommunikoiden, kehuu reumahoitajayhdistyksen hallituksen jäsen, sairaanhoitaja Marika Orava.

Kalliosaari itse oli tunnustuksestaan yllättynyt, mutta erittäin onnellinen.

Lastenreumahoitaja Teija Kalliosaaren ?salaisuus? työssään on asiakkaiden ja heidän omaistensa aito kohtaaminen.

? Olen tehnyt tätä työtä 15 vuotta, ja töitä kyllä riittää! Reumahoitajan rooli on muuttunut vuosien aikana vahvemmaksi ja vaativammaksi lääkehoitojen kehittyessä. Itse olen pyrkinyt kehittämään itseäni koko ajan työn ohessa ja suoritin esimerkiksi vuonna 2014 erikoistumisopinnot.

Kalliosaaren tunnustus oli jo toinen Vuoden hoitaja -nimitys Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiriin lyhyen ajan sisällä. Joulukuun lopussa Kliinisen neurofysiologian hoitajat ry nimesi Eija Nikkasen Vuoden KNF-hoitajaksi.

? Vuoden hoitajia vain pukkaa. Meillä on loistavia ammattilaisia talo täynnä ja on upeaa, että se huomataan ulkopuolellakin. Teija Kalliosaari saa valtavasti hyvää palautetta ammattilaisten lisäksi myös suoraan asiakkailtammekin.

? Tämä kertoo mielestäni siitä, että rautaisen ammattitaidon lisäksi keskussairaalassamme osataan kohdata potilaat oikealla tavalla, hehkuttaa sairaanhoitopiirin hallintoylihoitaja Kirsi Leino.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.