Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Sibelius ei Hämeenlinnassa vaikene

Hämeenlinna on tänään päättänyt lakkauttaa Sibeliuksen syntymäkaupunkisäätiön. Vaikka konserttitoiminnalle on päätöksessä osoitettu konkreettinen jatko, saa muuten varsin aurinkoinen kevättalven päivä tästä harmaan sävyjä.

Hillevi Kaarlenkaski LUOTA-hankkeesta ja juhlavuosisäätiön johtaja Erkki Korhonen olivat jo Sibelius-juhlavuoden 2015 järjestelijöitä. Tässä tiedotettiin Sib-Dance -tapahtumasta medialle.

Vasta tammikuussa säätiö teki pitkäaikaisen palvelussopimuksen kaupungin kanssa ja tiettävästi pitkäaikaisen vuokrasopimuksen toimitiloista Wetterhoffin talolla, käytännössä tämän verkkolehden toimituksen seinän takana. Monet talon toimijat ovat liikkuvaa väkeä, enkä itsekään ole nähnyt yhtä maailman johtavista Sibelius-musiikin asiantuntijoista, Erkki Korhosta, talossa kuin vilaukselta.

Hämeenlinna ei onneksi ole luopumassa Sibelius-brändin vaalinnasta ja hyvä niin, sillä emme elä pelkästään leivästä. Tapahtumia on viime vuosina riittänyt ja varsinkin Sibelius-juhlavuotta 2015 tuskin voi kukaan toiminnassa mukana ollut unohtaa, itsekin pääsin tuolloin tekemisiin “Sibeliuksen kanssa” pyöräretki Tour de Sibeliuksen järjestäjän roolissa.

Tour de Sibeliuksen ajajia palkitaan maaliintulon jälkeen kunniakirjoin ja kuohujuomalla. Kuvassa vasemmalla selin blogin kirjoittaja, pyöräilijät Jorma Viiala ja Tapio Painilainen sekä juomapuolesta vastanneet kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio, kaupunkikeskustayhdistyksen Sari Hagemeier ja Luota-hankkeen Hillevi Kaarlenkaski.


Kulttuuria rakastavat hämeenlinnalaiset tuskin jäävät nytkään voivottelemaan vaan soittimet on jo suunnattu kohti uusia seikkailuja. Kaupunginhallituksen päätöksestä heijastuu halu pitää yllä tasokasta konserttitoimintaa ja hyödyntää vuosien varrella karttunutta kokemusta ja osaamista.

Säätiö on ollut yksi tapa toteuttaa tavoitetta, mutta muitakin löytyy. Jos kaupunkien rooli sote-uudistuksen toteutumisen myötä pienenee sosiaali- ja terveydenhuollossa, se vastaavasti kasvaa kulttuurin ja elinvoimaisuuden vaalinnassa. Sibelius ei Hämeenlinnassa vaikene, se on varmaa!

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.