Keskiviikko 06.12.2023
Nimipäivät: Niilo, Niko, Niki, Niklas, Nikolai

Tuuli:
 

Kanta-Hämeen Perhetyölle lähilehti Reskan joulumuistamiset

Reska.fi:n päätoimittaja Juha Reinikainen ja Steelersin naisjoukkueen yhteistyöurheilija Meri Jokinen kävivät tutustumassa Kanta-Hämeen Perhetyön toimintaan kriisityöntekijä Päivi Salménin opastuksella.

Lähilehti Reska.fi ohjasi osan joulutervehdystensä tuotosta Kanta-Hämeen Perhetyö ry:lle. Yhdistys on Ensi- ja turvakotien liiton jäsenjärjestö ja toiminut Hämeenlinnasta käsin nyt puolitoista vuotta.

? Ensimmäiset puoli vuotta palvelimme vain hämeenlinnalaisia ja vuoden 2017 alusta koko maakuntaa. Suurin osa asiakkaistamme on edelleen hämeenlinnalaisia, kertoo kriisityöntekijä Päivi Salmén.

Yhdistys tekee avoväkivaltatyötä valtion omistaman Veikkauksen myöntämin varoin.

? Asiakkaita meillä on ollut vajaa sata, pääsääntöisesti väkivallan kohteena olleita aikuisia, kertoo yhdistyksen toinen työntekijä, vastaava ohjaaja ja kriisityöntekijä Anssi Puolanne.

Työtään yhdistys tekee kahden työntekijän voimin.

? Tavoitteena on, että saisimme ensi vuonna uuden, osa-aikaisen lapsityöntekijän. Lapset ovat olennainen osa työtä, koska lapsi kokee väkivallan näkemisen ihan kuin häntä itseään pahoinpideltäisiin, Puolanne toteaa.

Lahjoitus voidaankin käyttää lasten parissa tehtävän työn tarpeistoon, kuten nukkekodin hankintaan.

? Idea lahjoituskohteesta lähti, kun näin uutisen turvakodin perustamisesta Hämeenlinnaan. Joulu on myös erityisesti lasten ja nuorten juhla, kertoo Reska.fi:n yhteistyöurheilija Meri Jokinen, jonka idean pohjalta lahjoituskohde päätettiin.

Uusi turvakoti avautuu Punaportille luultavasti ensi toukokuussa. Kun Hämeenlinnassa ei nykyisellään ole turvakotia, joutuvat väkivaltaa pelkäävät lähtemään Lahteen, Tampereelle tai Helsinkiin asti.

? Etäisyydet sieltä ovat töiden ja koulunkäynnin kannalta mahdottomat, luonnehtii Salmén.

Yhdistys on jo puolentoista vuoden aikana paikallisen ensi- ja turvakodin puutteesta huolimatta onnistunut luomaan monipuolisen palveluvalikon. Apua on tarjolla niin uhrille turvakotijakson jälkeen kuin myös kotiin jääneelle osapuolelle, joka voi ammattilaisten avulla pohtia väkivaltaisuuttaan.

? Helmikuussa aloitamme toiminnallisen ryhmän naisille, jotka ovat kokeneet väkivaltaa tai sen uhkaa, kertoo Päivi Salmén.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.