Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Joulupöytään halutaan edelleen perinteisiä jouluruokia

Jouluruokien tekeminen on monelle olennainen osa joulun tunnelmaa.

Tänä vuonna joulupöydän antimet ovat aikaisempia vuosia kitsaammat 43 prosentilla suomalaisista. Lisäksi kolmannes suomalaisista sanoo, että sähkön nykyhinta vaikuttaa jouluruokien valmisteluun. Toisaalta 75 prosenttia suomalaisista pitää ruokien tekemistä itse itsestään selvänä osana joulun tunnelmaa.

– Ruoka tekee joulun ikään ja sukupuoleen katsomatta. Suomalaiset rakastavat joulun ruokaperinteitä. Ainoastaan 15 prosenttia on ottanut joulupöytään vaikutteita muista maista, sanoo keittiötuotteistaan, kuten Elmukelmusta ja pakasterasioista, tunnetun kotimaisen Fredmanin keittiömestari Ville Parkkinen.

Joulun tunnelmasta halutaan ottaa kaikki irti. Vain 15 prosenttia suomalaisista jättää jouluruokien valmistelun viime tippaan. Joulupöydän klassikot kuten laatikot ja leivonnaiset voikin huoletta valmistaa hyvissä ajoin.

– Laatikot ja leivonnaiset voi tehdä pakastimeen valmiiksi. Kalan graavaaminen on tehtävä 1 – 2 päivää ennen h-hetkeä. Karkea suola ja halutut mausteet hierotaan fileen pintaan, filee kääritään vahapaperiin ja annetaan graavautua jääkaapissa, Parkkinen vinkkaa.

Peräti 60 prosenttia suomalaisista ei halua tinkiä perinteisistä jouluruoista, ja vain 15 prosenttia sanoo olevansa perinteisiin jouluruokiin kyllästynyt.

Vastaukset käyvät ilmi Fredman Group Oy:n marraskuussa teettämästä kyselytutkimuksesta. Tutkimukseen vastasi 1.000 henkilöä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.