Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

Inkalan kartanosta Hämeen maistuva maaseutuyritys

Yritykset palkittiin 17.11. Kädentaidot Messuilla Tampereella. Hämeen palkinnon vastaanotti Inkalan Kartanon emäntä Leila Ylitalo. Hän on johtanut matkailu- ja kokousyritystä yli kolmen vuosikymmenen ajan.

Hämeen maistuvaksi maaseutuyritykseksi on valittu Inkalan Kartano Hattulasta.  Inkalan kartano tunnetaan jo useamman vuosisadan takaa. Nykyiset omistajat hankkivat Inkalan kartanon vuonna 1986 aloittaen toiminnan Bed & breakfast-toiminnalla.

Pikkuhiljaa toiminta laajeni juhlien järjestämiseen, retkiryhmien vierailuihin ja kokousasiakkaiden huolenpitoon. Inkalan kartanossa arvostetaan lähiruokaa ja kartanon ruokatarjoilu perustuvatkin kartanon vanhaan reseptiikkaan, huomioiden nykyajan maun ja terveellisyyden.

Inkala on palkitsemisperusteiden mukaan täyden palvelun kartano, jossa toimintaa kehitetään jatkuvasti. Kaunis miljöö, monipuolinen palvelu ja Inkalassa tarjottava todella maistuva lähiruoka muodostavat palkitsemisen arvoisen maaseutuyrityskokonaisuuden.

Ehdotuksia maistuvista maaseutuyrityksistä tuli alueittain kymmeniä, joista asiantuntijaraadit alueittain valitsivat palkitut yritykset. Voittajayrityksiä oli valitsemassa Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten ja ProAgria Etelä-Suomen asiantuntijoiden kanssa yhteistyössä MTK-Häme.

(Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.