Sunnuntai 21.04.2024
Nimipäivät: Anssi, Anselmi

Tuuli:
 

Hätilän Kokoomus esittää Miia Antinia Hämeen Kokoomuksen piirin puheenjohtajaksi

Miia Antin käytti puheenvuoron Hattulan kunnanvaltuustossa maaliskuussa 2017. Kuva: Hattulaan.fi / arkisto.

Hätilän Kokoomus esittää Miia Antinia Hämeen Kokoomuksen puheenjohtajaksi. Antin tekee paluun politiikkaan ja haluaa aktivoida Hämeen Kokoomuksen järjestökentän uuteen iskuun kohti kuntavaaleja 2021.

? Olen itse ollut aikaisemmin ehdokkaana kuntavaaleissa viisi kertaa ja eduskuntavaaleissa kaksi kertaa. Olen vaikuttanut politiikassa parinkymmenen vuoden ajan, muun muassa Hattulan kunnanvaltuutettuna vuosina 1997?2017  ja hallituksen puheenjohtajana 2003?2004.

? Lisäksi minulla on ollut useita seudullisia luottamustoimia kuten seutuvaltuuskunnan puheenjohtajuus 2000- luvun puolivälissä. Pienen tauon jälkeen haluan palata politiikkaan, pyrkiä Kokoomuksen Hämeen piirin puheenjohtajaksi, keskittyä järjestötyöhön ja lähteä kiertämään kenttää, Antin sanoo.

? Ennen kaikkea haluan olla mukana virittämässä Hämeen Kokoomuksen kentän kuntavaalityöhön ja tukemassa piirin kaikkia Kokoomus-ehdokkaita kokemuksellani. Omaa ehdokkuutta mietin lähempänä, mutta se ei ole ensisijainen tavoite.

Antin kiertää kesän aikana Kanta- ja Päijät-Hämeen kesätapahtumissa. Hän on tavattavissa esimerkiksi Hämeenlinnan Elomessuilla. Antin haluaa keskustella laajasti hämäläisten kanssa ajankohtaisista kysymyksistä ja odotuksista poliittiselle päätöksenteolle.

Antinin mukaan demokratian pohja rakennetaan paikallisesti järjestötyössä ja politiikkaa tulee tehdä entistä vahvemmin paikallisilta kentiltä ?ylöspäin? avoimessa vuoropuhelussa eri osapuolten kanssa. Hänen mukaansa kuntavaalit ovat ihmisten arjen toimivuuden kannalta tärkeimmät vaalit.

Paikallisdemokratian lisäksi Antin nostaa esiin seudullisen yhteistyön merkityksen:

? Kokoomuksen piirin puheenjohtajana tekisin myös voimakkaasti töitä seudun yhteisen edunvalvonnan eteen. Kanta-Hämeellä ja Päijät-Hämeellä on tärkeitä alueen elinvoimaisuuteen liittyviä yhteisiä tavoitteita, joita on puolustettava yhtenä rintamana yli puoluerajojen, Antin linjaa.

Hätilän Kokoomuksen puheenjohtaja Sari Raution mukaan Miia Antin olisi Hämeen Kokoomuksen piirin johtoon erinomainen valinta.

? Antin pystyy kokemuksellaan tiivistämään piirin yhteistyötä ja uudistamaan Kokoomuksen järjestökenttää kohti kuntavaaleja mentäessä. Antin ymmärtää kenttätyön merkityksen, nauttii ihmisten kohtaamisesta ja on erinomainen yhteisten ratkaisujen rakentaja, Rautio sanoo.

Kokoomuksen Hämeen piirin puheenjohtajan valitsevat piirikokouksen edustajat marraskuussa pidettävässä syyskokouksessa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.