Torstai 30.11.2023
Nimipäivät: Antti, Antero, Atte

Tuuli:
 

Poliisi mukana turvaamassa Metallica-konsertin onnistumista: myös lentokielto voimaan

Lentokieltokartta. Kielto on voimassa konsertin aikana puiston yläpuolella 300 metriin saakka.

Hämeenlinnan Kantolan tapahtumapuisto on jo neljättä kertaa kansainvälisen rock-yhtyeen esiintymispaikkana. Tänä vuonna amerikkalainen Metallica-yhtye täyttää puiston ääriään myöten tiistaina 16.7.

Aiempien kertojen mukaisesti myös poliisi on turvaamassa tapahtuman onnistumista vahvistetuin joukoin. Liikenteellisiä rajoituksia tulee jälleen liikkumiseen Kantolan alueella ja kadut Vanajantieltä Kantolaan tullaan sulkemaan ajoneuvoliikenteeltä kokonaan päivän aikana.

Myös Vanajantie muuttuu yksisuuntaiseksi keskustasta etelän suuntaan edellisvuosien tapaan. Tämän lisäksi VT-10 tullaan sulkemaan henkilöautoliikenteeltä kello 22 ja 01 väliseksi ajaksi.

Veneilyä rajoitetaan puiston kohdalla salmessa kuten edellisinäkin vuosina. Veneily ja rantautuminen kielletään veneväylän tapahtumapuiston puoleisella osalla, mutta veneväylän ja Visamäen väliselle osuudelle rajoitusta ei aseteta. Väylällä puiston kohdalla ankkuroituminen on myös kiellettyä.

Ilmatilan käyttöä on rajoitettu tänäkin vuonna. Trafi on poliisin hakemuksesta rajoittanut kaikenlaista ilmaliikennettä puiston yläpuolella 300 metriin saakka. Kieltoalue on VT-3-Paasikiventie-Vanajantie-VT-10 rajaamalla alueella eli koskee siis koko Kantolan niemeä, Hämeensaarta ja Visamäkeä.

Kielto koskee kaikenlaisia ilma-aluksia miehittämättömistä drone-lennokeista lentokoneisiin saakka. Tähän rajoitukseen on päädytty yleisöturvallisuuden vuoksi. Poliisi tulee valvomaan lentokieltoa ja sen rikkomisesta rangaistaan.

Tapahtuman järjestäjän puolesta kaupungissa on kaksi pysäköintialuetta, joihin omalla autolla tulijat voivat autonsa pysäköidä. Toinen alueista löytyy Vanajan kirkon luota Paikkalan peltoaukealta ja toinen Visamäestä Innoparkin pysäköintialueilta. Näihin ajamisesta kannattaa seurata järjestäjän opastusta.

Poliisi toivoo, että muualle pysäköitävät autot jätettäisiin niin etteivät ne tuki ajoreittejä ja ennen kaikkea pelastusteitä.

(Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.