Sunnuntai 25.02.2024
Nimipäivät: Tuija, Tuire

Tuuli:
 

Harri Ekonen jälleen lavalla

Näyttelijä Harri Ekonen on mieluusti taas näyttämöllä vuoden tauon jälkeen. ? Tosin päivät on taas aikataulutettava, mutta enhän minä jatka hommia enää kuin ensi kevään! Ja kaikki tuntuu hyvältä! Kuva: Anneli Heräjärvi

Näyttelijä Harri Ekonen on mieluusti taas näyttämöllä vuoden tauon jälkeen. ? Tosin päivät on taas
aikataulutettava, mutta enhän minä jatka hommia enää kuin ensi kevään! Ja kaikki tuntuu hyvältä! Kuva: Anneli Heräjärvi

Eläkkeellelähtöä odotellessa pidetty vuoden vuorotteluvapaa on näyttelijä Harri Ekosella takana ja nyt meneillä uudet haasteet. Vaikka mies jääkin vuodenvaihteessa lopullisesti eläkkeelle, niin hänet nähdään silti kevään aikana kahdessa näytelmässä. Lauantaina kanta-esityksensä saava Silmälläpidettävät jatkaa myös ensi vuonna.

Harri Ekonen astuu kertojan, kansanmiehen ja aktivistin rooliasussaan Hämeenlinnan Teatterin lämpiöön ja on innoissaan. Miehestä on mukavaa päästä taas näyttämölle.

? Vaikka vuoden mittaisesta vapaasta nautinkin, niin kiva se on taas aloittaa. On uusi teksti ja ohjaaja sekä uusia näyttelijäkavereita. Tosin nyt on taas kellotettava elämä kahteen jaksoon päivittäin, aamu- ja iltajaksoon. Päivälle tulee mittaa, mutta mitäs tuosta, kun työ maistuu, nauraa Ekonen.

Kertoja, kansanmies Reska kuljettaa osaansa leppoisalla tyylillä, istuu torikahvilassa ja toimii assistenttina lintututkijalle, Lasse Sandbergille.

? Leppoisa on rooli ja minulle sopiva, myhäilee Ekonen.

Hämeessä kun ollaan, tulee tietty esiin hitaus. Siihen Reska tokaisee: Ei tää hitaus ole ongelmana kuin niille, joilla on kiire vetää meitä höplästä!

Vitsi vitsinä ja Ekonen vakavoituu.

? Aihehan on erittäin ajankohtainen!

Ekonen on myös mukana Olli Jalosen näytelmässä Miehiä ja ihmisiä. Siinä hänellä on yksi iso ja kaksi pienempää roolia.

? Halusin tehdä Jalosen ehdottomasti!

Silmälläpidettävät on kirjailija Pentti Järvisen kirjoittama. Sen ohjaa näyttelijä ja ohjaaja Jukka Keinonen. Rooleissa nähdään Harri Ekonen, Lasse Sandberg, Lotta Huitti, Maiju-Riina Huttunen, Johanna Reilin, Mikko Töyssy ja Markus Virtanen.

Anneli Heräjärvi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.