Lauantai 09.12.2023
Nimipäivät: Anna, Anne, Anni, Anu, Anneli

Tuuli:
 

Teatteri: Iso lintu yllättää pienet ihmiset

Hämeenlinnan Teatterissa saa lauantaina 21.11. kantaesityksensä Pentti Järvisen komedia Silmälläpidettävät. Esityksen on ohjannut Jukka Keinonen. Näytelmän keskiössä on Afrikasta paluumatkaa tekevä iso petolintu, Mirja-sääksi, jonka odotetaan jälleen pesivän Hämeenlinnan seudulla.

Kuva: Tapio Aulu.

Kuva: Tapio Aulu.

Kaupungin Mirja-toimikunta saa idean rakentaa harvinaisesta linnusta kaupungille myyvän brändin. Päätetään järjestää mediatapahtuma Hämeen maakuntalinnun kotiinpaluun kunniaksi.

Keinoja kaihtamattomaan markkinointitempaukseen vedetään mukaan myös lintututkija, jonka elämää kaiken lisäksi sekoittaa Helsingistä saapunut utelias naistoimittaja. Joka paikkaan ehtivä kansanmies Reska saa pian todeta, että komean petolinnun sijasta silmälläpitoa tarvitsisivat muutkin, ennen kaikkea kaupungin konsultit ja virkamiehet.

Komedian siemenen kylvi vuosia sitten Pentti Järvisen kesämökin pihapönttöön asettunut lehtopöllö, joka tutustutti kirjailijan legendaariseen rengastajaan, petolintuprofessori Pertti Saurolaan. Pöllöjen lisäksi tutuksi tuli pian myös sääksi, Saurolan päätutkimuskohde, joka nykymetsissämme pystyy pesimään vain ihmisen rakentamissa tekopesissä ja on siksi saanut uhanalaisuusluokituksen silmälläpidettävä.

Kirjailija Pentti Järvinen on tehnyt pitkän uran paitsi toimittajana, käsikirjoittajana ja ohjaajana Yleisradiossa, myös pakinoitsijana Helsingin Sanomissa nimimerkillä Toinen mies.  Ohjaaja Jukka Keinosen teatteriura alkoi Kuopion kaupunginteatterista 80-luvun lopulla. Hän tehnyt töitä lähes sadassa produktiossa niin näyttelijänä kuin ohjaajana teattereissa ympäri Suomen. (Reska.fi)

Silmälläpidettävät, kantaesitys, ensi-ilta la 21.11., Päänäyttämö.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.