Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

Free Skaten traileri julki

Free Skate – Film still.

Tammikuussa ensi-iltaan tulevasta elokuvasta Free Skate on julkaistu traileri.

Free Skate on taitoluistelumaailmaan sijoittuva nuoren naisen kasvutarina, jossa lupaava taitoluistelija loikkaa Venäjältä Suomeen paetakseen epäinhimillisiä olosuhteitaan. Valoisasta tulevaisuudesta ja uusista mahdollisuuksista huolimatta menneisyys ei päästä häntä kahleistaan. Hän tajuaa, että vaikean menneisyyden kohtaaminen on ainoa reitti maailman huipulle.

Elokuvan pääosan tekee entinen joukkuevoimistelun maailmanmestari Veera W. Vilo (Punainen kohina, Kyrsyä – Tuftland), joka on myös käsikirjoittanut elokuvan. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Leena Uotila, Karoliina Blackburn, Jevgeni Haukka, Saara Elina, Miikka J. Anttila, Regina Launivuo, Sirke Lääkkölä, Ilona Chevakova ja Viivi Pumpanen.

Belgian olympiaadi (PyeongChang 2018, Peking 2022) ja Grand Prix -mitalisti (Torino 2021) Loena Hendrickx tekee elokuvan vaativimmat luistelustuntit. Elokuvan yhtenä tuottajana toimiva ja luisteluroolin tekevä Teea Siltanen on entinen muodostelmaluistelun maailmanmestari.

Elokuvan jälkituotantoa tehtiin Suomen lisäksi Georgiassa, Ukrainassa ja Tanskassa. Georgialainen VFX -tuotantoyhtiö Trick Makers Studio on tehnyt efektejä muun muassa David Lynchin tuottamaan elokuvaan The Other Me, ja heidän artistejaan on ollut mukana tekemässä efektejä myös Star Wars: The Mandalorian -sarjaan.

Monikielinen elokuva nojaa ajankohtaisiin naisurheilijoiden tarinoihin sekä tekijätiimin omakohtaisiin kokemuksiin huippu-urheilusta. Tapetille nousevat niin lajisidonnaiset kuin ihmiskauppaa sivuavatkin kysymykset.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.