Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Hämeenlinnassa jäi kiinni useita huumekuskeja

Poliisi tavoitti valvonnassa useita päihtyneitä kuljettajia, joista yhden kuljettamasta autosta löytyi pistooli.

Liikenteenvalvontaa suorittanut poliisipartio pysäytti tiistaina iltapäivällä pakettiauton Hämeenlinnan Miemalassa. Auton kuljettajaksi osoittautui hieman yli 30-vuotias mies, joka oli ajokiellossa. Mies puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta hänen oli syytä epäillä käyttäneen muuta huumaavaa ainetta, minkä vuoksi hänet käytettiin verikokeessa. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poliisipartio pysäytti tiistaina iltapäivällä Hattelmalassa pakettiauton, jonka kuljettajana toimi ajokiellossa oleva, hieman yli 30-vuotias mies. Miehelle suoritettu alkometrikoe oli kunnossa, mutta hänen epäillään käyttäneen muuta huumaavaa ainetta. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Hieman alle 40-vuotiaan naisen epäillään syyllistyneen näpistykseen anastamalla polkupyörän Hämeenlinnan keskustassa sijaitsevan kauppakeskuksen pihalta. Kauppakeskuksen vartijat olivat saaneet tiedon pyörän anastamisesta tiistaina iltapäivällä ja havainneet pyörän sekä anastajaksi epäillyn naisen hieman myöhemmin. Vartijat ottivat naisen kiinni ja luovuttivat hänet saapuneelle poliisipartiolle. Pyörän omistaja ei ole toistaiseksi poliisin tiedossa, minkä vuoksi se toimitettiin poliisiasemalle odottamaan oikeaa omistajaansa.

Poliisipartio pysäytti tiistai-iltana Ojoisilla henkilöauton tarkastusta varten. Autoa kuljetti hieman yli 30-vuotias nainen, jolla ei ollut auton kuljettamiseen oikeuttavaa ajo-oikeutta. Naiselle suoritettu puhalluskoe oli kunnossa, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Naisen hallusta löytyi lisäksi vähäinen määrä huumaaviksi epäiltäviä lääkkeitä. Naista epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poliisi sai ilmoituksen, jonka mukaan henkilöauto oli törmännyt pysäköityyn autoon marketin pysäköintialueella Forssassa. Partio tavoitti törmäilleen ajoneuvon ja sen noin 30-vuotiaan mieskuljettajan tapahtumapaikalta. Miehelle suoritettu puhalluskoe näytti nollaa, mutta hänelle suoritettu huumepikatesti oli kuitenkin positiivinen. Miehen kuljettamasta autosta löytyi etsinnässä pistooli, jonka alkuperää selvitetään. Miestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä ampuma-aserikoksesta.

Uimaan lähtenyt iäkäs mies hukkui tiistai-iltana Padasjoella. Mies oli lähtenyt uimaan mökkirannasta, mutta häntä ei ollut kuulunut takaisin. Mies oli löydetty elottomana vedestä ja hänet todettiin kuolleeksi elvytystoimenpiteistä huolimatta. Poliisi jatkaa tapahtuman selvittämistä kuolemansyyn tutkintana.

Poliisipartio pysäytti varhain keskiviikkoaamuna Lahden Launeella henkilöauton, jonka kuljettajana toimi hieman yli 20-vuotias mies. Mies puhalsi alkometriin rangaistavuuden rajan ylittävät lukemat, minkä vuoksi hänet kuljetettiin tarkkuusalkometrikokeeseen. Tarkkuusalkometrikokeen perusteellä miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.