Torstai 25.07.2024
Nimipäivät: Jaakko, Jimi, Jaakob, Jaakoppi

Tuuli:
 

Eetun alkusammutus säästi kodin tuhoutumiselta

Timo Kyyriäinen ja Eetu Rajala.

Marraskuun alussa työpäivän jälkeen hämeenlinnalainen Eetu Rajala meni lisäämään puita keskuslämmityskattilan tulipesään. Eetun aukaistessa luukkua tuli roihahti voimalla hänen päälleen.

Neuvokas nuorimies ryhtyi alkusammutustoimiin ja esti palon leviämisen hormistoon ja välikattoon. LähiTapiola Loimi-Hämeen korvausjohtaja Timo Kyyriäinen palkitsi Eetun lahjakortilla ja sammutuspeitteellä.

Ilmeisesti alipaineesta johtuva tulen roihahtaminen keskuslämmityskattilan tulipesästä olisi voinut johtaa suurempiinkin vahinkoihin, ellei Eetu olisi muutamassa sekunnissa osannut toimia johdonmukaisesti.

Tilanne oli todella uhkaava, sillä Eetun takki ja hiukset syttyivät tuleen. Onneksi Eetulla oli jalassaan paloturvalliset housut, sillä hän työskentelee rakennusalalla ja tekee myös työssään välillä tulitöitä.

Palavan takin riisuttuaan päältään hän juoksi hakemaan autotallista jauhesammuttimen ja sammutti lämmityskattilan ulkopuolelle irti päässeen tulen. Käsiinsä Eetu sai toisen asteen palovammat ja ambulanssi vei hänet ensiapuun hoidettavaksi.

Onneksi myös Eetun äiti ja isä olivat kotona. Heidän tehtäväkseen tuli soittaa hätäkeskukseen ja siirtää auto palokunnan tieltä sillä välin, kun Eetu hoiti alkusammutuksen. Eetun ansiokkaan toiminnan ansiosta palokunnan tehtäväksi jäi ainoastaan tutkia lämpökameralla hormi ja välikatto.

Tämän hurjan tapahtuman jälkeen Rajalan perhe on oppinut avaamaan lämmityskattilan luukun varoen ja jauhesammutin löytyy nyt keskuslämmityskattilan vierestä.

Eetu on harrastanut VPK toimintaa 9 vuotta, ensin kuusi vuotta nuorisotoiminnassa ja nyt viimeiset kolme vuotta hälytysosastossa.

– Arvostan korkealle VPK:n tekemää vapaaehtoistyötä, jossa moni nuori saa harrastuksen ohessa tärkeää oppia tulenkäsittelyyn ja vahingontorjuntaan, 18-vuotias nuorimies sanoo.

Kahden viikon sairasloman jälkeen Eetu pääsi palaamaan työhönsä ja kävi Hämeenlinnan toimistolla, jossa hän sai lahjakortin vaateliikkeeseen ja sammutuspeitteen kiitokseksi esimerkillisestä toiminnastaan.

Eetu on myös mukana Päivä paloasemalla ?tapahtumassa Hämeenlinnan VPK -asemalla. Se on valtakunnallinen koko perheen tapahtuma, joka järjestetään lauantaina 25.11.2017 paloasemilla ympäri Suomen.

Tapahtuman tavoitteena on lisätä suomalaisten tietoisuutta ja tietoa paloturvallisuudesta sekä siihen liittyvistä riskeistä sekä vahinkojen ennaltaehkäisystä.

Tapahtumaa koordinoi Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK ja LähiTapiola on tapahtuman yhteistyökumppani.
Päivä Paloasemalla -yhteistyön merkeissä LähiTapiola myös myöntää 7.000 euroa palokuntien nuorisotoimintaan.

Summa jaetaan seitsemän Päivä Paloasemalla -tapahtumaan osallistuvan paloaseman kesken hakemusten perusteella.

Tarkoituksena on tukea paikallisia palokuntia aktivoimaan lisää nuoria palokuntatoiminnan piiriin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.