Sunnuntai 26.05.2024
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina

Tuuli:
 

Heidi Nuoritalo nimitetty Hämeen poliisilaitoksen poliisilakimieheksi

Oikeustieteen kandidaatti, varatuomari, eMBA Heidi Nuoritalo on 14.10.2021 nimitetty Hämeen poliisilaitoksen poliisilakimieheksi. Virka täytetään 1.1.2022 alkaen.

Heidi Nuoritalo on tällä hetkellä määräaikaisessa apulaispoliisipäällikön virassa ja vastaa Hämeen poliisilaitoksen hallinto- ja esikuntapalvelut -linjan johtamisesta. Poliisilakimiehen virkaan oli kaikkiaan 13 hakijaa.

Poliisilakimies toimii Hämeen poliisilaitoksen laillisuusvalvonnasta ja oikeudellisista palveluista vastaavassa oikeusyksikössä suoraan poliisipäällikön alaisuudessa. Oikeusyksikön poliisilakimies käyttää poliisilaitoksen puhevaltaa rikosasiain asianomistajana tai muuna kuultavana ja edustaa poliisilaitosta oikeudenkäynneissä riita-asioissa. Oikeusyksikkö vastaa poliisilaitoksen laillisuusvalvonnasta ja sen järjestämisestä, vahingonkorvauksia ja kanteluja koskevista asioista, virkamiesoikeudellisten päätösten valmistelusta sekä huolehtii laillisuusvalvontaan liittyvien kansalaiskirjeiden ja palautteiden käsittelystä siltä osin, kuin ne eivät kuulu toimintasektoreille. Oikeusyksikkö tuottaa poliisipäällikölle sekä poliisilaitoksen eri toiminnoille tarvittavia lakimiespalveluja.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.