Tiistai 25.06.2024
Nimipäivät: Uuno

Tuuli:
 

Hämeen Tahto –palkinto 2015 Miinan Montulle

Hämeen Tahto -palkinto myönnettiin tänä vuonna hausjärveläiselle Nuorisoseura Silmu ry:lle. Palkinto myönnettiin Hämeen liiton Tahto-seminaarissa 25.8., jonka teemana oli tänä vuonna kulttuuri aluekehittämisen voimavarana. Perusteena tämänvuotisen palkinnon saajan valinnalle oli NS Silmu ry:n tekemä monivuotinen työ Miinan monttu ?kesäteatterin toiminnan ylläpitämiseksi ja säilyttämiseksi.

NS Silmu ry on panostanut viimeiset vuosikymmenet toiminnassaan kesäteatteritoimintaan ja Miinan monttu ?kesäteatteriin. Talkootyön ja ?hengen määrä on ollut poikkeuksellisen suuri. NS Silmu ry:ssä työ suositun kesäteatteritoiminnan jatkumiseksi ja ylläpitämiseksi Miinan montussa on vaatinut paitsi itse teatteritoiminnan eteen tehtyä työtä, niin myös lisäksi erityistä työtä itse teatterin ja sen miljöön säilyttämiseksi nykyisellä perinteisellä paikallaan viranomaisten vaatimusten ristipaineessa.

Palkintoa olivat NS Silmu ry:stä vastaanottamassa Tuula Varantola, Kaisa Pullinen, Leena Ahtinen, Juhani Ahtinen ja Markku Kuisma.

Palkinnon myöntää vuosittain Hämeen liitto merkittävästä toiminnasta Kanta-Hämeen maakunnan kehittämiseksi. Palkintoesineen on suunnitellut ja valmistanut riihimäkeläinen Lasismi. Vuonna 2014 Tahto-palkinnon sai Jokioisten Leipomo.

Tahto-seminaarissa puhujina olivat opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen, Sibelius Celebrationsin johtaja Erkki Korhonen, jääkiekkovalmentaja Alpo Suhonen ja Fredrika Wetterhoff -säätiön toiminnanjohtaja Hannele Yrjö-Koskinen. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.