Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

Hämeen ammattikorkeakoulu modernisoimaan koulutusta Kiinassa

IVEP ja HAMK yhdessä suomalaisten kumppanien kanssa modernisoivat koulutusta Kiinassa.

Hämeen ammattikorkeakoulun rehtori Pertti Puusaari allekirjoitti opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen Kiinan matkan aikana eilen puitesopimuksen kiinalaisen International Vocational Education Platform (IVEP) kanssa.

Sopimuksen mukaan IVEP ja HAMK, yhdessä suomalaisten kumppaniensa kanssa, vievät Kiinan ammatillisen koulutuksen ja ammattikorkeakoulutuksen modernisaatioprosessia eteenpäin.

IVEP on Kiinan keskus- julkishallintolähtöinen ammatillisen koulutuksen organisaatio, joka toimii koko Kiinan alueella.

IVEP on perustettu uudistamaan Kiinan ammatillisen koulutuksen ja ammattikorkeakoulutuksen järjestelmää sekä tukemaan kansainvälistymistä.

Yhteistyö keskittyy ammatillisen opettajankoulutuksen järjestelmän ja laadun kehittämiseen sekä ammatillisen opettajankoulutuksen toteuttajaorganisaatioiden perustamiseen.

Yhteistyön mahdollistaa HAMKin virallinen asema SAFEAn (State Administration for Foreign Expert Affairs) kumppanikorkeakouluna. Opetusministeri Grahn-Laasonen, opetus- ja kulttuuriministeriö ja Finpro ovat vahvasti tukemassa osaamisen viennin lisäämistä.

– Tämä uusi avaus on HAMKille tärkeä asia, sillä meille on avutumassa uuden kokoluokan mahdollisuudet. On hienoa nähdä, miten suomalaista koulutusosaamista käytännössä arvostetaan, rehtori Pertti Puusaari sanoo.

Vararehtori Heidi Ahokallio-Leppälän mukaan kyseessä on pitkän tähtäimen yhteistyö.

– Yhteistyö pakottaa myös meidät uudistumaan haastamalla osaamisemme. Odotamme toiminnan laajenevan vähitellen, mutta alkuun voidaan päästä nopeastikin. HAMK on tässä asiassa vetovastuussa, mutta toteutus tehdään yhdessä vahvojen suomalaisten korkeakoulujen kanssa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.