Torstai 22.02.2024
Nimipäivät: Tuulikki, Tuuli, Tuulia, Hilda

Tuuli:
 

Aikuinen, varoita lasta uuden vuoden yllytyksistä!

Vuoden vaihteen aikaan Länsi-Uudenmaan poliisille tulee ajoittain ilmoituksia tapauksista, joissa näyttämisen halu on ajanut nuoria vahingollisiin tekoihin. Itse tehdyt pommit ja huolimaton ilotulitteiden käsittely ovat riski kaikille lähellä oleville.

Uuden vuoden juhlintaan liittyy joillakin illanviettäjillä ilotulitteet ja muu arjesta poikkeava juhlinta. Joskus etenkin nuorten keskuudessa käy myös niin, että sinänsä harmiton hauskanpito muuttuukin yllytykseksi erilaisiin uhkarohkeisiin kokeiluihin.

Länsi-Uudenmaan poliisille tulee toisinaan vuoden vaihteessa vastaan tilanteita, joissa lapsi tai nuori on käsitellyt ilotulitteita tai kemiallisia aineita varomattomasti. Lisäksi poliisi törmää toistuvasti nuorten itse tekemiin räjähteisiin, muun muassa pullopommeihin, jotka ovat voivat olla vaarallisia niin käyttäjille itselleen kuin täysin sivullisille henkilöille. Räjähteet voivat muistuttaa esimerkiksi tavallisia virvoitusjuomapulloja, mutta niiden sisällä onkin syövyttävää ainetta tai muuta henkeä ja terveyttä vaarantavia aineita.

Siksi aikuisten on hyvä käydä keskustelu lasten ja nuorten kanssa etukäteen. Kavereiden yllytys, näyttämisenhalu tai jännityksen hakeminen eivät koskaan ole hyviä perusteita sille, että vaarantaa oman ja muiden turvallisuuden.

Aikuinen, muistuta läheistä lasta tai nuorta siitä, että yhden hetken hupi voi johtaa kauaskantoisiin seuraamuksiin. Epämääräisiä räjähteitä ei siis tule käyttää tai tuntemattomia nesteitä juoda. Alkoholi ja muut päihteet eivät myöskään kuulu alaikäisten käsiin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.