Torstai 22.02.2024
Nimipäivät: Tuulikki, Tuuli, Tuulia, Hilda

Tuuli:
 
Avatar photo

Kyllä kansa tietää. Reska.fi:n Lukijalta-blogi on tarkoitettu kaupunkilaisten mielipiteille.

Jalkapallopainajainen 2023 eli miten romutettiin yhden juniorijoukkueen talous

Jalkapallovuosi 2023 on ollut juniorimme joukkueessa painajaismainen. Vuoden aikana tapahtuneet outoudet huipentuivat alkaneen kauden 2023-2024 joukkuemaksun 43 prosentin korotukseen, taloutta ja toimintaa aiemmin hyvin hoitaneiden poistamiseen tai jättäytymiseen pois toiminnasta ja aktiivisen pelaajamäärän romahdukseen.

Kauden 2022-2023 alussa pelaajamäärä kasvoi yli 40:een, kolmelle harjoitusryhmälle nimettiin kullekin kaksi valmentajaa ja erityisesti aloittelevat ja aiemmin vähemmälle huomiolle jääneet pelaajat alkoivat kehittyä ja kukoistaa. Kilpailullisen toiminnan kärki selvisi samalla tuloksellisesti hyvin.

Pelaajamäärän ja useiden tukijoiden turvin jokaiselle peliryhmälle pystyttiin laatimaan vaihteleva harjoitusotteluohjelma jo ennen sarjapelejä.

Kevään edetessä kävi selväksi, että alimpaa aloittaneiden pelilliset esitykset ovat selvässä nousussa ja moni oli vihdoin löytänyt niin sanotun oman jalkapalloilullisen tekemisensä.

Ylimpää ja ensimmäisinä kauden aloittaneiden tappioputki puolestaan säteili ympäristöön epätoivona, jonka huipentuma oli joukkueen päätös olla ottamatta vastaan alimman tasoryhmän sarjanousupaikkaa, vaihtaa toiminnanjohtajan suosiollisella avustuksella joukkueenjohtajaksi kilparyhmän vanhempi ja aloittaa joukkueen kautta aikain ensimmäinen lisäpainojen kanssa tehty voimaharjoitusjakso kesäkuussa, kesken kovimman kilpailukauden.

Pelaajien keskuudessa pidetty, nousuun oikeuttaneen sarjamenestyksen valmentanut kokenut valmentaja lopetti ja samoin syyskauden alussa muutama pelaaja.

Kilparyhmä pelasi katastrofaalisen syyskauden jonka päätteeksi odotimme vaihdoksia vastuuvalmennukseen tai ainakin selkeästi kommunikoitua visiota toiminnan tulevaisuudesta.

Mainittakoon, että esimerkiksi seuran pelaajakehityspolkunaan markkinoimien Huuhkajatestien seurantaa ei tässä joukkueessa ole koskaan integroitu tasoryhmävalintoihin.

Uuden kauden vanhempainillassa sen sijaan kuulimme, että kenkää saakin tällä kertaa valmennusryhmän viimeinenkin kilpaurheilijataustainen valmentaja.

Joukkueen taloudesta on oltu hiljaa joulukuulle asti jolloin kerrottiin, että joukkueen perimä kausimaksu nousee vastapainona valmennuksen kokeneimman osan poistumiselle 43,3 prosenttia.

Yli 40 pelaajan harjoitustapahtumat ovat vaihtuneet jouluviikon runsaan 10 ja noin 20 pelaajan treeneiksi.

Vaihdettu joukkueenjohtaja neuvotteli päättyneelle kaudelle 2000 euron sponsorituotot, uuden tulos on tietääksemme 0 euroa. Joukkueessa nimellisesti on edelleen yli 30 pelaajaa, heille on nyt marras-joulukuussa järjestetty yhteensä 1 (yksi) haastetason harjoitusottelu. Siitä, onko joukkueessa tasoryhmiä ja mitä sarjoja joukkue aikoo pelata, ei ole tiedotettu.

Haluamme tuoda tapahtumat julkisuuteen esimerkkinä siitä, miten yhden klikin hetkellinen vallanhalu ja oman lapsen menestyksen edistäminen pahimmillaan puolessa vuodessa tuhoaa seitsemän vuoden hyvän talouden ja toiminnan suunnittelun.

Tämä kaikki tapahtuu seurassa, jonka toimintaa johtaa Palloliiton maajoukkuevalmentajan statuksella oleva henkilö.

Joukko hämeenlinnalaisten jalkapallojuniorien vanhempia

6 kommenttia

 1. Arde:

  Jep jep. Logo edarin paitaan niin Kanta-hämäläisessä juniorijoukkueessa saa olla kuin kotonaan. Halusiko toiminnanjohtaja siis ohjata nuo sponsorirahat muualle?

   
 2. Lunkka:

  Vapaaehtoistyön arkea ovat juuri ennen kulukorvausten maksua tulevat yllätyspotkut tehtävästä johon on ensin käytännössä pakotettu. Joita sitten seuraa yllätyssoitto jolla tarjotaankin uutta vapaaehtoistehtävää samassa seurassa.

   
 3. Seppo:

  Puolueettomasti toteutettu lajitestipatteri, joukkueen varat hukkaamiskieltoon ja erityisselvitys taloudesta. Sillähän tuo vielä oikenee.

   
 4. Nix:

  Joukkue ei muuten kieltäytynyt sarjanoususta vaan päävalmentaja joka tiedotti tehneensä päätöksen itsenäisesti.

   
 5. HD:

  Ja kun yksi valmentaja saadaan nostamaan kytkintä, tilalle löytyy, yllätys yllätys – edarin sponsori. Voihan vitjat.

   
 6. Hist. dos.:

  Nämähän ovat kuin jo murtuneen luokkayhteiskunnan kaikuja siirrettynä lasten urheiluun. Osa lapsista sijoitetaan syntymästään pitäen alas ja jos he meinaavat sieltä omalla osaamisellaan nousta, se estetään: ei sinun ollut tarkoitus menestyä.

   

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.