Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Kauppahallista rakentava esitys

Ajatellaan positiivisesti! Elävä kaupunkikeskusta -yhdistys haluaa Hämeenlinnan keskustaan kauppahallin tai maatilatorin. Joukko keskustan tulevaisuudesta huolta kantavia kaivoi esiin vanhan idean, yhdistyksen mielestä se olisi aika toteuttaa.

Kauppahalli herättää tunteita. Ruuan ostopaikkana halli on “jotain muuta” muun muassa Helsingissä ja Tampereella. Aivan spesiaalia löytää esimerkiksi Tukholman matkailija. Länsinaapurin pääkaupungin Östermalmissa on kaupungin vanhin ja mykistävin kauppahalli.

Kesän takuuvarma retki on käydä ruokaostoksilla Östermalmin hallissa ja ajaa bussilla Djurgårdenin aurinkoon nauttimaan taivaallisia herkkuja. Hallit ovat kova juttu Tukholmassa, koska niillä on pitkät perinteet. Tukholmalaiset ovat tottuneet asioimaan kauppahalleissa ja niissä ymmärretään vannoa laadun ja tuoreuden nimeen.

Hämeenlinnassa kaikki olisi uutta. Jostain on kuitenkin aina aloitettava! Maailma on täynnä tuhoon tuomittuja ideoita, jotka on kaikista epäilyksistä huolimatta toteutettu.

Hämeenlinnan kauppahallia on tutkittu monta kertaa ja tulos on ollut aina sama: hyvä idea, mutta ei ole rahaa eikä veturia, joka ryhtyisi halliprojektia vetämään.

Kylmään kyytiin on joutunut myös Elävä kaupunkikeskusta. Kommentteja ei tarvitse tulkita, sillä viesti on tylyn ymmärrettävä: ei tule nytkään mitään.

Jotain tärkeää on toisin kuin takavuosina. Tähän asti joku on vaatinut kauppahallia tyyliin “tarvitsen kauppahallia ja se on saatava vaikka kaupungin rahoilla”. Tämän laulun voi haudata, sillä Hämeenlinnan kaupunki ei rakenna kauppahallia eikä vastaa sen ylläpidosta ja samalla mahdollisista tappioista.

Elävä kaupunkikeskusta on uudella tiellä. Se kutsuu yhteen voimia, jotka haluavat tehdä haaveesta totta. Linja on rohkea. Nostan hattua, sillä nyt ei valiteta ja vaadita vaan halutaan yhdessä rakentaa kauppahalli tai maatilatori! Onnea matkaan – oikein paljon.

Markku Peltonen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.