Maanantai 17.06.2024
Nimipäivät: Urho

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Hämeenlinnan kasvojen syväpesu

Ihmettelin Hämeenlinnan ilmettä jo kymmeniä vuosi sitten. Hämeenlinna oli kaikkea muuta kuin järvikaupunki, kun sitä katseli aitiopaikalta, moottoritieltä Helsingin suunnalta. Tavaratalo hallitsi maisemaa, jota “koristi” ankea hoitamaton ranta.

Kuvasta puuttuivat laiturit, veneet, rakennukset, kadut, rantareitit ja kesäisin lämmöstä ja auringosta nauttivat ihmiset.

Hämeenlinna on ollut moottoritietä ajavalle paikka, jonka ohi on ollut helppo ajaa varsin syvälle upotetussa tieputkessa. Jo nyt tilanne on toinen: kauppakeskus Goodman nousee hyvää vauhtia, avajaiset ovat vuorossa ensi vuoden syksyllä.

Todellinen uudistuksen pommi on Engelinranta – kunhan valmistuu. Koko hankkeesta voi sanoa yhden tyhjentävän arvion: jo on aika!

Mikä muu kaupunki kuin Hämeenlinna olisi vitkutellut näin kauan loistavan arvokkaan maan jalostamista moderniksi kaupunginosaksi.

Nyt juna on liikkeellä eikä ole syyytä epäillä, etteikö syntyisi hyvää jälkeä. Se ei nyt ihan tarkkaan ottaen edes riitä. Hämeenlinna tekee ratkaisuja, jotka uudistavat erittäin paljon kaupungin kasvoja pitkälle tulevaisuuteen.

Pieni mutta äänekäs joukko pitää hanketta uhkana. Sitä se ei totta vieköön ole. Alue on Hämeenlinnalle ja sen kehitykselle suuri ja tärkeä mahdollisuus!

Hämeensaaren alueen suunnittelussa kuunnellaan kaupunkilaisia. Vai onko ideoiden kerääminen pelkkää kusetusta? Tuskin. Miksi suunnittelijat ja päättäjät eivät toteuttaisi ehdotuksia, joissa on järkeä, kekseliäisyyttä ja hintalappu kohdallaan!

“Miksi meitä ei kuunnella” on yleinen kysymys muun muassa somessa. Nyt hämeenlinnalaisilla on mahdollisuus vaikuttaa, joten kaikki koneet käyntiin ja ideat lentoon uuden ajan Engelinrannan rakentamiseksi.
Markku Peltonen

1 kommentti

  1. Lauri L Karhu:

    Kuntalaisia kuullaan nyt kyllä, mutta motiivi siihen saattaa olla kyllä hiukan toinen minkä kirjoittaja näkee. Ne perhanan valitukset kun tuppaavat aina siirtämään näitä hankkeita vuosi tolkulla eteenpäin ja veikkaan että kuulemisen motiivina eivät nämä valitukset ole vähäisimpinä. On tietysti myös hienoa ilmoittaa kissan korkuisilla kirjaimilla että KUNTALAISIA halutaan nyt kuulla.

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.