Maanantai 04.03.2024
Nimipäivät: Ari, Arsi, Atro

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Hämeenlinna 2.0: kaupunki uudisti kasvonsa

Kaikesta maailmassa ja Hämeenlinnassa vellovasta ikävyydestä huolimatta on viime kuukausien jälkeen pakko tunnustaa ylpeytensä omasta kotikaupungistaan. Hämeenlinnan syksy 2014 oli melkein vertaansa vailla: tuli Elenia-Areena, tuli Goodman ja vielä menivät heittämään AC/DC:llä meitä, jotka olemme ostaneet ensimmäisen Highway To Hellimme vinyylinä erikoisliikkeestä.

Näin katutasolta uskallan sanoa, että uudistumisen ja yrittämisen henki ei ole kuollut myöskään kaupungin ydinkeskustasta, jossa parhaimmillaan vuosikymmenten perinteet omaavat kaupat ja muut yritykset tavalla tai toisella keksivät pyörän joka päivä uudestaan. Keskustan uudistamista ovat takaamassa myös uusi asuinrakentaminen ja kenties myös uusi hotellirakentaminen.

Yhdessä tekemistä ja keksimistä vauhdittaa terve kissanhännänveto eri kaupallisten keskittymien välillä, niin kuin kunnianhimoisten tekijöiden välillä yleensä luonnostaan tapahtuukin. Reska ja naapurikadut eivät ole heittämässä pyyhettä kehään, vaan ehkä vain vahvistuvat, kun keskusta vähitellen vetää nyt tyhjiin liiketiloihin uutta yritystoimintaa kauempaa.

Uusista rakennelmista huolimatta Hämeenlinnan mahdollisuus on muualla kuin kasvojen tai julkisivun pesussa. Kaupunkiin on iskemässä Sibelius-juhlavuoden ja viimeistään AC/DC:n tulon myötä ennennäkemätön julkisuusmyrsky ja ainakin tässä julkisuuden portinvartijan tehtävässä sekä muualla yritys- ja järjestöelämässä olen törmännyt lukuisiin ihmisiin, jotka eivät odota tulevaa joko kauhulla tai pelkästään huima henkilökohtainen kertahyötyminen mielessä.

Yhtään en yllättyisi, vaikka jo nyt ilmoitettujen tapahtumien lisäksi kaupungissa tapahtuisi vuonna 2015 paljon muutakin isoa ja yllättävää. Parasta on, että erittäin monet hämeenlinnalaiset tuntuvat vain odottaneen tätä, eivätkä sitä, milloin “tämä” menee ohi.

Hämeenlinna 2.0 on täällä ja kaupunkilaiset haluavat olla mukana sitä tekemässä. Hämeenlinnasta ei enää tarvitse lähteä pois ollakseen mukana tekemässä jotain merkittävää.

Takaisin edelliseen versioon ei edes kaivata.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.