Maanantai 24.06.2024
Nimipäivät: Johannes, Juhani, Jussi, Jani, Janne

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Goodman syntyi Helsingissä!

Nyt nostan hattua. Ja vielä Kevalle, jota on murjottu kovilla sanoilla viime viikkoina. Kevalla oli rohkeutta antaa mottoritien katteen kauppakeskukselle nimeksi Goodman.

Ihan totta: Goodman! Kun kuulin asiasta, epäilin erään ihmisen viettävän väärän aikaan aprillipäivää. Tosissaan oli, tiesi mitä puhui.

Ei luovuus tästä maasta ole pois karannut – ei edes paikoista, joissa luovuutta edustavat tietokoneet ja pölyiset paperipinot.

Nimestä pitää kiistellä ja arvostelua syntyy tälläkin kertaa. Tiukkapipoiset kysyvät, miksi renttu sai oman kauppakeskuksen. Tämä porukka voi keskittyä sanan fiiniin englanininkieliseen asuun.

Hyvä mies (good man) menee tekemään hyviä (good) ostoksi Goodmaniin.

Nimi on vierasmaalaisuudesta huolimatta juuriaan myöten hämeenlinnalainen! Irwin Goodman on Hämeenlinnaa – ja sen historiaa – siinä missä parinsa Vexi Salmi.

Kun nimessä pitää olla myös vähintään ripaus kansainvälistä glamouria (mitä ei ole sanassa Irwin!) on nimivalinta 10+.

Reijo Martikainen (vas.) teki jo ajat sitten aloitteen Irwinin kadusta. Avaus jäi arkistoihin siksi, että valtaapitävät eivät halunneet (isoa, historiaan jäävää) sulkaa Martikaisen hattuun.

Minkä poliitikot missasivat, sen rahamaailma korjasi! Kyllä kokonainen valtava kauppakeskus nyt yhden kadunpätkän polkee jalkoihinsa mennen tullen.

Kun ollaan tarkkoja, Irwille tehtiin kunniassa Helsingissä – ja niissä kabineteissa, joita hän pilkkasi lauluissaan ja lausunnoissan…

Idea Goodman-kauppakeskuksesta ei syntynyt Hämeenlinnassa hämeenlinnalaisten voimin. No, tämä on vain elämää, ei sen enempää.

Mahtaa Irwinilla olla hauskaa pilven päällä tuttu nahkainen reuhkahattu päässään.

Markku Peltonen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.