Tiistai 27.02.2024
Nimipäivät: Torsti

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Ei yhtää syytä sanoa “kyllä”

Kirjalliseen ojankaivuuseen verrattavaan toimittajantyöhön mahtuu aika harvoin suuria ?voittoja?. Olen kokenut kuitenkin muutamassa asiassa käyttäneeni mediavaltaa oikean asian puolesta.

Päätökset avata rantareitti ja kunnostaa Ahveniston maauimala tuottivat henkilökohtaista iloa. Päättäjien vuosikausien selitykset allashankkeen kalleudesta ja tarpeettomuudesta tuntuivat naurettavilta. Jotkut jopa ehdottivat altaan täyttämistä hiekalla.

Ahvenisto on nyt entisellään ja saa syksyn mittaan uuden isännän, kun kaupunki löytää alueelle sopivan yrittäjän. Valinta on vaikea ja kaikkien käyttäjien puolesta voi sanoa, että odotukset ovat kovat: Apparan palvelut on vietävä tälle vuosituhannelle, mutta perinne pitää säilyttää.

Vanhan ja arvokkaan säilyttäminen on kyseessä myös kauppatorin kohdalla. Reskan printtilehdessä on päteviä argumentteja sille, miksi toriparkille pitää sanoa ei.
En ole tähän päivään mennessä kuullut ensimmäistäkään järkevää perustelua sille, miksi toriparkille pitäisi sanoa kyllä.
Ympäripyöreä ?keskustan elinvoimaisuuden turvaaminen? ei vain riitä.
Siis ei.

Ilkka Peltoniemi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.