Tiistai 16.07.2024
Nimipäivät: Reino

Tuuli:
 

Appara auki virallisesti

Maauimala on ollut käytössä jo pari viikkoa. Torstaina on viralliset vihkiäiset.

Maauimala on ollut käytössä jo pari viikkoa. Torstaina on viralliset vihkiäiset.

Hämeenlinnan olympia-altaan  saa virallisen avajaisjuhlansa ensi torstaina. Tilaisuutta kunnioittaa läsnäolollaan Ahvenistolla vuoden 1952 olympialaisissa kilpaillut pronssimitalisti Lauri Vilkko.

Maauimalan vihkiäisten juhlapuheen pitää Suomen Olympiakomitean valtuuskunnan varapuheenjohtaja Juhani Kaskeala. Myös Hämeenlinnan kaupunki ja Ahveniston suojeluyhdistys esittävät tervehdyksensä.

Vihkiäisissä esiintyvät taitouimarit Uinti Vantaasta ja Cetus Espoosta. Hämeenlinnan Uimaseura esittää uimahyppynäytöksen. Muita esiintyjiä ovat Panssarisoittajat, Hämeenlinnan mieskuoro, Hämeenlinnan kansantanssinuoret SuJut ja Hämeenlinnan Voimisteluseura.

Vihkiäisissä myös kukitetaan valaistussuunnittelija Arto Heiskanen, joka on toteuttanut maauimalaan valotaideteoksen ?Vihjeet?. Teoksessa uudisrakennukseen sijoitetut figuurit heijastavat auringon kierron mukaan seinälle viisiottelun lajihahmojen varjot.

Vuoden 1952 olympialaisia muistaen vihkiäisten teemana on 1950-luku ja kesäilta. Kakku- ja kahvitarjoilu 500 ensimmäiselle aloitetaan klo 17. Puheista, tervehdyksistä ja esityksistä koostuva juhlaohjelma alkaa klo 18.

Maauimalalle kannattaa tulla kävellen, pyörällä tai taksilla. Maauimalalla autopaikkoja on hyvin rajatusti. Autolla saapuvien kannattaa pysäköidä jäähallin parkkipaikalle ja jatkaa Ahvenistolle kävellen. Liikuntarajoitteisille on varattu autopaikkoja maauimalan parkkipaikalle.

Vihkiäispäivänä allas suljetaan yleisöltä jo klo 15.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.