Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 
Avatar photo

Hämeenlinna-blogissa julkaistaan kaupungin arkeen liittyviä uutisia, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan kaupunkilaisille tarjolla olevia palveluita. Hämeenlinna-blogia kirjoittaa Reska.fi -verkkolehden toimitus.

Asemanranta ajoi Engelinrannan ohi

Parkkitalo Pööli näyttää tyylikkäältä ainakin auringonvalossa.


Parkkitalo Pööliä voi arvostella alhaisesta käyttöasteesta tai prosenttitaiteen mukanaan tuomasta jättikartiosta rakennuksen kyljessä.

Pöölin ympäristössä kuitenkin rakennetaan uutta ja valmistunuttakin rakennuskantaa alkaa olla sen verran, että apulaiskaupunginjohtaja Juha Isosuon vuonna 2016 lausuma arvio voidaan todeta paikkansa pitäväksi.

Isosuo arvioi tuolloin, että Asemanranta ajaa tuolloin jo pidempään esillä olleen Engelinrannan ohitse. Alueelle on asuinrakennusten lisäksi tullut jopa tuolloin tiedotustilaisuudessa luvattu päiväkoti.

Päiväkodin kulmaa ja viimeistellä olevaa asuinrakemtamista Asemanrannassa.

Kohti Hämeensaarta – nimettäköön se miksi rannaksi tahansa – kävelevä itse asiassa huomaa, että liki koko matkan varrella on joko suhteellisen tuoretta uudisrakentamista tai Verkatehtaan alueen tapaista uusvanhaa.

On arkistoa menneisyyden tutkijalle ja ainakin taas koronan jälkeen iloista ja elävää kulttuuritarjontaa. Uskotaan siihenkin, etteivät uudet toimistorakennuksetkaan jää ikuisesti etätyön kiroamina tyhjiksi.

Ei nyt eläkepäiviin valmistautuvien Isosuon ja Timo Kenakkalan aika ole ollut pelkästään toteutumattomien haaveiden työmaata.

Verkatehtaan alue henkii oikeasta vinkkelistä ihailtuna menneen ajan tehdaskulttuuria.

Koska koronan aikana saa iloita pienistäkin edistysaskelista, vietetään myönteinen hetki myös torin luistinradan äärellä. Nyt toista talvea palvellut rata oli ensimmäisiä Reska-lehdenkin viime vuosikymmenen alussa esiin nostamia ydinkeskustan kehitysideoita.

Torin tekojäärata piristi keskustaa, vaikka helmikuun alun kovana pakkaspäivänä olikin tyhjillään.

Tosi on, että jos vertailukohtana pitää muuta kaupunkikeskustan aluetta, Hämeensaari on nykyisellään väljä ja avara. Uusittu uimahalli ja vuosikymmeniä sitten uutuudenviehätystä henkineet laatikkomyymälät eivät varmasti ole alueen lopullinen kohtalo.

Moottoritien katteesta eli nykyisestä Goodmanissa väännettiin aikanaan pitkään. Hämeessä moni projekti lähtee lentoon vasta pitkällisen tuumaamisen jälkeen.

Pian valittava uusi kaupunginvaltuusto ja kaupunginjohtaja ovat jo toivottavasti avainasemassa alueen uudisrakentamisen käynnistämisessä.

Juha Reinikainen

Hämeensaareen mahtuisi vielä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.