Keskiviikko 12.12.2018
Nimipäivät: Tuovi
Hämeenlinna
Verrattain pilvistä
-1°C
Tuuli: 2 m/s P
 

Marin Kahvilassa tarjottavat tehdään alusta asti itse

Marin Kahvilassa halutaan tarjota itse tehtyä. Kakkuja tilataan erityisesti viikonlopuksi myös kotiin vietäväksi.

Itse tehtyä ja mahdollisimman paljon lähituotantoa tai ainakin suomalaisista raaka-aineista.

– Niin, että voi olla ylpeä tarjottavistaan.

Näin haluaa kahvilansa tarjonnan rakentaa Marin Kahvilan Mari Partanen, jolle helmikuun lopulla alkanut kahvilayrittäjyys oli pitkäaikaisen haaveen toteuma.

– Olen työskennellyt kahviloissa ja ravintoloissa ja siinä on muodostunut ajatus, miten haluaisi palvella asiakkaita.

Itse tekemisen lisäksi Marin Kahvilassa pyritään laajaan valikoimaan.

– Esimerkiksi kylmissä juomissa meillä on useita vaihtoehtoja. Lapset ovat meillä varsinaisia tähtiasiakkaita, Partanen kertoo naurahtaen.

Kahvileipien lisäksi Marin Kahvilassa on monipuolinen ruokatarjonta. Salaattibuffet lohi-, kana- ja juustolisukkeineen katetaan heti aamusta ja vierelle tietysti itse tehdyt saaristolais- ja kauraleivät.

– Talvella, kun aloitimme, meillä oli lounaalla keitto, nyt ilmojen lämmettyä joka päivä eri pasta. Asiakkaita kahvilassa käy aika tasaisesti myös lounasajan ulkopuolella aamusta iltaan, aina aamiaisen syöjistä iltapäiväkahvittelijoihin. Lähitoimistojen väkeä käy aamupäivisin hakemassa ruokaa mukaan, Mari Partanen kertoo.

Kasarmikadulla sijaitsevan liiketilan Partanen ja hänen miehensä laittoivat uusiksi valaistusta ja lattiapintoja myöden ennen kahvilan avaamista.

– Hain tilaan valoisuutta ja oman näköistä ilmettä. Olen pohtinut sisustuksen itse ja siitä tuli sellainen kuin ajattelinkin, iloitsee Partanen.

Kahvi- ja ruokapaikkana Marin Kahvila haluaa toimia yksinkertaisella ja konstailemattomalla tavalla.

– Asiakkailta saa parhaat palautteet. Jos he sanovat, että täällä on tervetullut olo, niin se on hyvä!

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.