Tiistai 20.02.2024
Nimipäivät: Heli, Helinä, Hely

Tuuli:
 

Vuoden uusyritys: Railtek Oy operoi rautatierakentamisessa

Hämeenlinnalainen Railtek Oy on alueellinen Vuoden uusyritys 2014 Hämeessä. Yrittäjät Juha Salminen ja Tero Inkala saivat palkintonsa viime viikolla.

? Onhan se mukavaa, että tällainen vähän erilaisella alalla työskentelevä yrityskin huomioidaan, kommentoi Juha Salminen.

Railtek Oy työskentelee poikkeuksellisella alalla jonka turvanormit ovat tiukat. Kuva (c) Railtek Oy

Railtek Oy työskentelee poikkeuksellisella alalla jonka turvanormit ovat tiukat. Kuva (c) Railtek Oy

Railtekin yrittäjien taival alkoi 7 vuotta sitten. Vuoden uusyritys on rautatierakentamisen moniosaaja, jonka toimenkuvaan kuuluvat kaikki rautatiealaan liittyvät rakennustyöt. Yrityksen toimialueena on koko Suomen rataverkko. Yrityksen henkilöillä on ratatekniset pätevyydet, sähkötyönjohtaja, tekninen koulutus sekä laaja rata-alan työkokemus.

Yritys työllistää tällä hetkellä yrittäjien lisäksi 20 vakinaista työntekijää sekä välillisesti tarpeen mukaan lähes 40 työntekijää. Yrityksen liikevaihto on yli 7 miljoonaa euroa. Yritys palkkaisi lisää työntekijöitä, mutta ongelmana on pula ammattitaitoisista ihmisistä. Alalle tuleminen ei ole helppoa. Alan tekee vaikeaksi ratatöiden poikkeuksellisuus. Turvamääräykset ovat tiukat. Lisäksi määräykset muuttuvat kaiken aikaa. Yrityksen käytössä on uusi nykyaikainen kalusto sekä monipuoliset lisälaitteet ja varusteet.

Uusyrityskeskukset palkitsevat omalta toiminta-alueeltaan alueellisen vuoden uusyrittäjän. Hämeen uusyrityskeskus on palkinnut vuoden uusyrittäjän vuodesta 2000 alkaen. Tämä on 15 kerta. Palkitut ovat olleet hyviä, kasvavia yrityksiä. Tästä on esimerkkinä, että 5 kertaa valtakunnallinen vuoden uusyrittäjäpalkinto on tullut Hämeeseen ja 6 kertaa erikoiskunniamaininta yrittäjyydestä sekä kansainvälistymisestä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.