Perjantai 24.05.2024
Nimipäivät: Tuukka, Touko

Tuuli:
 

SEOn avajaisrokalla riitti särpijöitä Hattulassa

Soppatykin äärellä Eero Vesala, vasemmalla Tuomas Puronen SEOlta ja oikealla Markku Vesala.

Eero Vesala sai huhkia kauhan varressa tosissaan, kun Hattulan SEOn avajaisrokalle rynni ihmisiä heti aamukymmenestä alkaen.

? Sata lautasta olen arviolta jo tarjoillut, sanoi Vesala soppatykin ääreltä, kun kello kävi noin puolta yhtätoista.

Satulinnan yhteyteen avattu asema täydentää SEOn noin 220 aseman valtakunnallista verkostoa.

? SEO on siitä poikkeuksellinen ketju, että haluamme olla siellä missä suuremmat kilpailijamme eivät ole, antamassa paikallista palvelua, kertoi SEOn aluepäällikkö Tuomas Puronen.

SEOn eli Suomalaisen energiaosuuskunnan asemien määrä on lisääntynyt jatkuvasti.

? Asemia on kahdentyyppisiä, eli vastaavia kuin tämä Reijon omistama johon toimitamme vain polttoaineen. Lisäksi meillä on 47 yhtiön omaa asemaa. Kauppiaita meillä on noin 150, joista osalla on useampi asema, Puronen selvitti.

Hattulan SEOn kauppias on Hattula Golfin yrittäjä Reijo ?Retsi? Riihimäki, joka avajaispäivänä juhli myös syntymäpäiväänsä.

? Haluamme Satulinnalle ympärivuotista toimintaa ja kuntalaisia palvelevan keskuksen, Riihimäki sanoi.

Satulinnalla oli jo huoltamokatos valmiina, sillä tontilla toimi aiemmin legendaarinen Lasihovin Esso.

Aluepäällikkö Tuomas Puronen vasta käyttöönotetulla asemalla.

Avajaisrokkaa kävi särpimässä myös SEOn toimitusjohtaja Arto Viljanen. Hattulalainen Viljanen korosti, että SEO tarjoaa kauppiaille yrittäjänvapauden, jossa vain logo ja polttoaineet tulevat osuuskunnalta, mutta muuta ketjuohjausta ei ole.

Nämä sopivan löyhät ohjakset ovatkin Viljasen mukaan eräs syy SEO-ketjun toimipaikkojen lisääntymiselle.

? Jäsenyritykset toimivat itsenäisesti ja asemat ovat yrittäjänsä näköisiä. Malli kiinnostaa yrittäjiä, sanoi Viljanen, joka viime vuonna SEOn 40-juhlavuoden merkeissä kiersi läpi ketjun jokaisen aseman.

Retsi ja Viljanen muistelivat, että Suomesta löytyy ainakin yksi toinenkin golf-klubin yhteydessä toimiva SEO, Revontuli Golfilta. Satulinnalla puolestaan on nyt golfklubin ja varustemyymälän lisäksi ainakin kokoustilat, lounaskahvila, kuntosali, minigolf, huoltoasema ja vuokralaisena myös lähilehtien Hattulaan.fi ja Reska.fi ?maaseututoimituksen? toimitilat.

Tuore polttonestekauppias Reijo ?Retsi? Riihimäki (vas.) sai juhlia SEOn avajaisia Satulinnalla syntymäpäivänään. Onnea yrittäjäntaipaleelle toivotteli SEOn hattulalainen toimitusjohtaja Arto Viljanen.

? Lounaskahvilaa pidämme avoinna joka päivä jouluun asti. Tammi?helmikuun ajan kahvila on suljettuna uudistustöiden ajan, Reijo Riihimäki sanoo.

Huoltsikka kuului Riihimäen mukaan Satulinnan kokonaissuunnitelmiin siitä lähtien, kun golfklubin muutto kiinteistölle tuli ajankohtaiseksi.

? Pystymme toivottavasti palvelemaan myös lähistön maatalousyrityksiä pitämällä polttoöljyn hinnan kilpailukykyisenä. Monille voi olla helpompaa käydä tankkaamassa polttoöljyt tässä kuin uusia omalla tontilla olevat säiliöt.

?Ala odottaa hallituksen linjauksia pelonsekaisin tunnelmin?

SEOn toimitusjohtaja Arto Viljanen elää koko öljytoimialan tavoin odottavissa tunnelmissa. Suunnitelmat sähkö- ja kaasuautojen osuuden lisäämisestä ja muun muassa biopolttoaineiden vähimmäiskiintiöiden tapaiset määräykset sekä tiedossa olevat polttoaineiden veronkorotukset pitävät varpaillaan perinteistä alaa, joka huolehtii Suomen polttomoottorien käynnissäpysymisestä.

? Pelonsekaisin tunnelmin odotetaan, mitä linjauksia nykyhallitus tekee, myöntää Viljanen.

Hän kertoo, että polttoainekauppiaidenkin pitää suunnitella toimeentuloaan yhtä useamman tukijalan varaan. Silti polttonestekauppakin yhä käy.

? Sähkö- ja kaasuautojen tulotahti markkinoille on kuitenkin ollut aika maltillinen, hän arvioi.

Tuore huoltoasemayrittäjä Reijo Riihimäkikin kertoo tehneensä asemainvestointinsa lähinnä Satulinnan kokonaisuuden kannalta asiaa miettien.

? Taloudelliset katteet ovat lähinnä muodollisia, eli siltä pohjalta investointia ei kannata lähteä tekemään.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.