Keskiviikko 24.07.2024
Nimipäivät: Tiina, Kirsti, Kirsi, Kiia, Krista

Tuuli:
 

Säästöpankki on ollut rakentamassa suomalaista hyvinvointia jo 200 vuotta

Ensimmäinen Säästöpankki, Turun Säästöpankki perustettiin vuonna 1822. Se sai kunnian olla myös ensimmäinen suomalainen pankki Suomen Pankin perustamisen (1811) jälkeen. Suomen vanhin pankkiryhmä viettää siis tänä vuonna 200-vuotisjuhlavuotta.

Säästöpankkien tehtävänä on jo perustamisesta lähtien ollut auttaa suomalaisia vaurastumaan ja hoitamaan talouttaan. Kahden vuosisadan aikana Säästöpankit ovat tätä perustehtäväänsä toteuttaessa onnistuneet merkittävällä tavalla lisäämään yhteisömme taloudellista hyvinvointia.

– Kaikki eivät ole silti vielä tasavertaisessa asemassa taloudellisen hyvinvoinnin suhteen. Vaikeina aikoina talouden tasavertaisuus on koetuksella. Tällöin halu ja kyky auttaa korostuvat. Hyvillä teoilla on merkitystä erityisesti nyt koronapandemian jatkuessa, sanoo Lammin Säästöpankin toimitusjohtaja Lauri Kalpala.

Säästöpankit jakavat vuosittain merkittävän osan tuloksestaan paikallisen elinvoiman tukemiseksi. Viimeisen viiden vuoden aikana Säästöpankit ovat jakaneet tuloksestaan yhteensä 3,8 miljoonaa euroa vastuullisuuslahjoituksia. Lammin Säästöpankin osuus on ollut tästä summasta 300 tuhatta euroa.

– Viime vuonna tuimme vastuullisuuslahjoituksin muun muassa urheiluseuroja ja vapaaehtoistyötä. Lasten ja nuorten liikunta sekä vähävaraisten perheiden ruoka-apu olivat tärkeitä lahjoituskohteita Lammin Säästöpankille, kertoo Kalpala.

Säästöpankin 200-juhlavuonna Lammin Säästöpankki tiedottaa haluavansa tehdä entistä enemmän hyviä tekoja. Säästöpankkien Hyviä tekoja -kampanja käynnistyi 19.1. ja kampanja kestää kaksi kuukautta. Tänä aikana kuka tahansa voi osallistua kohteiden ehdottamiseen ja neuvoa-antavaan äänestykseen ja näin vaikuttaa oman alueensa lahjoituskohteisiin ja hyvinvointiin. Kohteiden ehdottaminen ja äänestäminen tapahtuvat osoitteessa www.saastopankki.fi/hyvia-tekoja

– Ehdota, äänestä ja vaikuta! Tehdään yhdessä hyvää, kannustaa Kalpala.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.