Maanantai 22.04.2024
Nimipäivät: Alina

Tuuli:
 

RUOKA: Neste K Idänpää avasi Subwayn mutta vaalii myös kotiruokalounasta

Neste Idänpään Koon keittiön lounasruoat ovat lihapainotteisia ja kotiruokatyyliin valmistettuja, kertoo kauppias Paula Nikkanen. Tiistain pääruokia ovat talon lindströminpihvit ja kermaperunat sekä metsästäjänleike ja muusi.

Neste K Idänpään kauppias Paula Nikkanen huikkailee tervehdyksiä tutuille aamupäiväkahvittelijoille, kun kävelemme pöytään haastattelua tekemään. Vuoden 2017 aikana ison uudistuksen kokeneella liikenneasemalla on oma paikallisten kanta-asiakkaiden joukkonsa, samoin kuin Nikkasen muilla asemilla, Neste K Hämeensaarella ja Neste K Riihimäellä.

Aurinkoinen ilma saa myös kauppiaan hymyilemään. Vaikka vieressä kulkee valtatie, kävijöiden virta ei suinkaan ole aina tasainen.

? Ilmat näkyvät myös meidän asiakaskunnassamme, sillä huonolla säällä ei lähdetä liikenteeseen muuten vaan. Siltä kannalta tämä kesä on ollut vähän haasteellinen.

Nikkanen on toiminut kauppiaana valtatie 10:n kupeessa toimivalla Idänpään asemalla vuoden 2017 alusta asti. Jo edellisen kauppiaan aikana asemalla tehtiin iso kiinteistöremontti. Myös tänä vuonna uudistusten tahti on ollut huima.

? Olemme tehneet ketjun konseptiuudistuksen ja avanneet Subwayn. Myymälän tilat ovat pienentyneet, mutta silti tarjolla on käytännössä sama valikoima kuin ennenkin, Nikkanen kertoo.

Pesuasema Quick Wash uusittiin jo maaliskuussa.

Idänpään Subway on kymmenes Neste-liikenneasemille avattu Subway-ketjun ravintola. Heinäkuun puolivälissä avatun Subwayn tulo ja toisaalta elintarvikemyymälän tilan pienentäminen on tapa reagoida myymälöiden aukioloaikojen muutoksiin.

? Myymälöiden aukioloaikojen vapautuminen on vienyt liikenneasemilta asiakkaita eli ruokailun merkitys on vain kasvanut, selventää kauppias Nikkanen.

Trendinä Neste-ketjussa on K-Marketien tapaan myös se, että samalla kauppiaalla on johdettavanaan useampi liike tai liikenneasema. Paula Nikkanen kertoo työskentelevänsä Idänpäässä kohtuullisen paljon, esimerkiksi tällä viikolla joka päivä. Kauppiaan oma työpanos onkin hänen mukaansa todella tärkeä, vaikka tukena on ketju.

Subwayn avaaminen vaikuttaa Nikkasen mukaan hyvältä ratkaisulta.

? Se lisäsi asiakaskuntaa erityisesti heinäkuussa, kun kesälomaliikenne oli vielä vilkkaampaa. Silloin täällä kävi paljon perheitäkin.

Uusi ravintola tiesi myös lisää työntekijöitä, ja Nikkanen kertoo olevansa iloinen, kun sai Subway´hin osaavia ja ahkeria tekijöitä.

? Kaikkiaan täällä on nyt noin 15 työntekijää, hän laskee.

Kokki Satu Heleniuksen työpäivä alkaa arkisin usein aikaisin, sillä Neste K Idänpää tarjoaa myös aamupalaa. Puoli yhdeltätoista avautuva, arkisin tarjolla oleva lounasbuffet puolestaan on tiistaina kerännyt ensimmäiset syöjät jo täsmälleen kello 10.30.

? Valmistamme myös lounaan itse ja tarjonta on asiakaskunnan mukaan aika lihavoittoista ja kotiruokatyyppistä, Nikkanen sanoo.

Lihaisaa kotiruokaa. Neste K Idänpään lounaspöytä esiintyi edukseen aamupäivällä.

Lounasaikojen ulkopuolella liikenneasemalla voi kukistaa nälkäänsä Subwayn tarjonnan lisäksi hampurilaisilla ja hot dogeilla sekä täytetyillä sämpylöillä ja ruisleivillä.

Paula Nikkanen toteaa, että kaikki kolme hänen liikenneasemistaan ovat vähän eri tyyppisiä. Myös Riihimäellä käy paljon lähikulmien kahvittelijoita ja Hämeensaaressa puolestaan myydään paljon autopesuja ja polttoainetta.

Toimialan haasteista huolimatta Nikkanen pitää työstään.

? Kivaa tämä on ja vaihtelevaa. Olin pitkään alalla jo ennen kuin ryhdyin yrittäjäksi, hän sanoo.

Alkuvuoden ajan Idänpäässä on tehty uutta päivittäisen työn rinnalla ja pian on myös juhlan aika.

? Avajaistapahtuma on vielä edessä, lupaa Paula Nikkanen.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.