Perjantai 24.05.2024
Nimipäivät: Tuukka, Touko

Tuuli:
 

LOUNAAT: Myllytuvalla maistuvat itse tehdyt burgerit, suosikkilounasta on kehitetty vuosikymmenen ajan

Myllytuvan burgeribuffetista voi koota itselleen esimerkiksi tämännäköisen herkun.

Myllytuvan lounaslinjastolla höyryävät briossisämpylät, Koskenlaskijasta tehty juustokastike, puhtaasta naudanlihasta valmistetut mehukkaat pihvit ja lohkoperunat. On burgeripäivä, jolloin ravintoloitsija Vesa-Pekka Tauru osaa odottaa vähintään muutamaa kymmentä lounastajaa enemmän kuin normaalipäivänä.

? Burgerilounas on suosittu ja väkeä riittää. Olemme tehneet burgerilounasta kymmenen vuotta, alkuun perinteisellä kioskiburgerisetillä, Tauru kertoo.

Vuosien varrella burgerilounas on kehittynyt nykyiseen muotoonsa ? täyteläiseksi, veitsellä ja haarukalla syötäväksi lautasannokseksi. Lisukkeetkaan eivät ole perinteisiä pikaruokamausteita, vaan monipuolisia salaatteja.

Burgeri ? sille myös ravintoloitsija Vesa-Pekka Tauru sanoo kyllä.

? Sämpylät tulevat meille valmiina, mutta pihvit ja kastikkeet valmistamme itse. Lohkoperunat tehdään paahdetuista perunoista. Salaateista pyritään tekemään yksinkertaisia mutta maukkaita, eri maut huomioiden.

Pikagallup ruokailijoiden joukossa kertoo, että vetonaulana on nimenomaan ravintolan itse hyvistä raaka-aineista tekemät burgeriainekset.

Tämä näky tervehtii burgeripäivänä varhaista lounastajaa Myllytuvalla.

? Itse tehtyä arvostaa, einesburgerin voisi lämmittää vaikka työpaikan mikrossa, tuumii eräs aterioitsija.

Lokakuun lähestyessä Vesa-Pekka Tauru saa jo ottaa vastaan tilauksia myös pikkujouluruoista, Myllytuvan makuja kun arvostetaan myös tilausruokailuissa. Jouluksi myyntiin valmistetaan taas jo kulttimaineeseen nousseita laatikoita.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.