Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Lammin Säästöpankilta vahva tulos epävarmassa toimintaympäristössä

Lammin Säästöpankin talousjohtaja Mico Pihlajinen ja toimitusjohtaja Lauri Kalpala esittelivät mieluisan vuosituloksen.

Lammin Säästöpankin toimitusjohtaja Lauri Kalpala kertoo, että epävarmasta markkinatilanteesta huolimatta vuosi 2022 oli Lammin Säästöpankille erinomainen.

Asiakasliiketoiminnan kannattavuus kehittyi selvästi odotuksia paremmin ja johti pankin 145-vuotisen historian korkeimpaan liiketulokseen 6,4 miljoonaa euroa (3,8 miljoonaa euroa vuonna 2021).

Myös vakavaraisuus pysyi hyvällä tasolla 22,43 prosenttia (22,56 %), mikä antaa pankille erinomaiset edellytykset kehittää toimintaansa.

Kuluttajien ja yritysten luottamus talouteen oli kuitenkin suurella koetuksella, mikä johti kulutuskysynnän ja investointien laskuun.

Tämä näkyi myös pankin liiketoimintavolyymien kasvussa, joka jäi pankin ennusteista.

Korkojen voimakas nousu paransi kuitenkin odotuksia enemmän pankin kannattavuutta.

Korkokate kasvoi 14,8 prosentilla edelliseen tilikauteen verrattuna ja luotonannon nettolisäys oli kaiken kaikkiaan 3,8 prosenttia. Talletukset puolestaan vähenivät vuoden aikana 0,7 prosenttia.

Vuosi 2022 oli haastava erityisesti asuntorahoituksen näkökulmasta. Asiakkaissa aiheuttivat huolta kiihtynyt inflaatio ja korkojen merkittävä nousu, jotka vaikuttivat siihen, että monessa taloudessa siirrettiin isojen hankintojen ajankohtaa eteenpäin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.