Lauantai 18.05.2024
Nimipäivät: Erkki, Eero, Eerika, Eerik, Eerikki

Tuuli:
 

Hämeen maakunnallinen yrittäjäpalkinto 2021 Triplan Oy:lle

Triplanissa työskentelevien toimenkuva on varsin monipuolinen. Kuvassa toimitusjohtaja Tarja Kallio, ratkaisupäällikkö Petteri Laine ja hallituksen puheenjohtaja Asko Laine. Kuva: Pasi Nuutinen.

Vuosittainen Hämeen yrittäjäpalkinto on tänään myönnetty hämeenlinnalaiselle Triplan Oy:lle. Triplan löysi jo 30 vuotta sitten ohjelmistomarkkinoilta oman segmenttinsä julkishallinnosta ja on astellut tätä kehityspolkua perheyrittäjämäisellä tavalla. Vuonna 1991 perustettu Triplan Oy toteuttaa kunnallis-, valtion- ja kirkollishallinnolle digitaalisia työkaluja asian-, asiakirjan- ja arkistonhallintaan. Viidestä osakkaasta neljä työskentelee yrityksessä. Yrityksellä on toimipisteet myös Helsingissä ja Pietarsaaressa.

Tänä päivänä markkinoilla ei ole juurikaan pieniä ohjelmistoyrityksiä, vaan Triplan kamppailee keskikokoisena ohjelmistoyrityksenä suurten pörssiyhtiöiden kanssa.

– Tärkeä kilpailutekijämme on työntekijöiden pysyvyys. Toimintamme on pitkäjänteistä sekä asiakaskeskeistä. Yrityskokoomme nähden asiakaskuntamme on valtakunnallisesti merkittävä ja laaja, mainitsee hallituksen puheenjohtaja Asko Laine.

Triplanin toimitusjohtaja Tarja Kallio toteaa, että rekrytoinnissa onnistuminen on monen tekijän summa. Persoonalliset ominaisuudet, taipumukset ja jonkin tietyn osa-alueen syvällinen harrastuneisuus voivat ratkaista tutkintoja ja koulutustaustaa enemmän.

– Olemme pyrkineet tarjoamaan mahdollisimman hyvät työsuhde-edut, työkalut ja yrityskulttuurin. Rekrytoimme sellaisia henkilöitä, jotka sopivat muuhun porukkaan ja jotka haluamme pitää pitkään.

Usean osakkaan Triplanissa huokuu perheyrittäjämäinen henki. Työntekijöiden kesken onkin löydettävissä sukulaissuhteita, mikä korostaa yhteishenkeä pelkän työn tekemisen sijaan.

– Jos joku suosittelee sukulaista tai ystävää, pyydämme ainakin juttusille. Työharjoittelujaksojen kautta on myös kasvanut meille hyviä osaajia, esimerkiksi HAMKin kautta, kertoo Tarja Kallio.

Triplanissa toimenkuvia ei ole asetettu liian tiukaksi. Puhtaasti myyntiä tekeviä henkilöitä ei ole, vaan jokainen sitouttaa asiakkaita omalla monipuolisella tekemisellään.

– Emme lietso sellaista henkeä, että kaikki päätökset pitäisi tehdä rahan takia. Vaikka useimmat meistä eivät ole myynti- tai talousorientuneita, on ymmärrys siitä, että rahaakin pitää saada firmaan teknisen taidon ohella, kuvailee Asko Laine.

Triplan on luonut syvät juurensa Hämeenlinnaan eikä näe syitä muuttaa toimipaikkaansa ainakaan fyysisesti.

– Sijainnin merkitys kapenee jatkuvasti. Nykyisen työporukan näkökulmasta sijaintimme on it-kielellä hubi eli ihanteellinen keskittymä, kiittelevät Laine ja Kallio.

Asko Laine toteaa, että julkisissa kilpailutuksissa asiantuntijatyön kilpailutusprosessi on jo ostajalle itselleenkin haastava.

– Varsinkin pienempien organisaatioiden tarjouspyynnössä hinnan merkitys valinnassa korostuu. Hinnan kilpailukykyisenä pitäminen on meille tärkeää ja siltä osin olemme olleet varsin ketteriä kilpailutuksissa.

Julkisilla organisaatioilla on edelleen paljon paperiarkistoja ja Asko Laine enteileekin, että niiden sähköiseen muotoon saattaminen on seuraavan kymmenen vuoden trendi. Myös muiden aineistojen sähköisten arkistojen muodostaminen tulee työllistämään Triplania.

– Suljetummilla julkisilla markkinoilla muutokset tapahtuvat enemmänkin organisaatiorakenteiden muuttumisena. Autamme ja konsultoimme asiakkaitamme muutosten läpiviennissä kohti tulevaisuutta. Kaiken perustalla on kuitenkin tiedolla johtaminen ? ei se, miten sitä tuotetaan tai hallinnoidaan, kuvailee Laine.

Tarja Kallio kertoo, että tuotteen elinkaari voi olla hyvinkin pitkä, koska sitä ei tarvitse aina rakentaa kokonaan uudestaan.

– Myymme mieluummin toiminnan jatkuvuutta kuin uutta pakettia muutaman vuoden välein, kuvailee Kallio.

Triplan Oy

  • Kotipaikka: Hämeenlinna
  • Muut toimipaikat: Helsinki ja Pietarsaari
  • Toimiala: Sovellukset ja ohjelmistot
  • Omistaja/osakkaat: Asko Laine, Mikko Laine, Jukka Reinikainen, Marko Hursti, Ilkka Seppä ja Hannu Ossi
  • Toimitusjohtaja: Tarja Kallio
  • Perustettu: 1991
  • Liikevaihto: 4,24 m? (2020), tulos 0,47 m?
  • Henkilökuntaa: 44

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.