Keskiviikko 24.04.2024
Nimipäivät: Pertti, Albert, Altti

Tuuli:
 

Eeva-Liisan kädenjälki on ollut mukana monessa huippuhetkessä

Palokunnankadulta, Postitalon yläkerrasta löytyy ompelija jolla on kokemusta aina fitness-kisaajien bikinien ompelusta autonpenkkien verhoiluun. Omaa yritystään jo 17 vuotta pitäneen Eeva-Liisa Sainion asuissa ovat kilpailleet muun muassa Mervi Sirkiä ja Heini Koivuniemi.

Eeva-Liisa Sainio on valmistamiensa vaatteiden kautta ollut mukana monessa erilaisessa elämän kohokohdassa.

Eeva-Liisa Sainio on valmistamiensa vaatteiden kautta ollut mukana monessa erilaisessa elämän kohokohdassa.

Liikkeen seinällä olevat kuvat kertovat, että Sainion tekemiin asuihin on luottanut myös muun muassa muusikko Jani Mäkelä sekä tietysti suuri joukko muita juhlapukujen tilaajia. Esimerkiksi ylioppilaan tuoma kuva viestii, että käsityön ja ompelijan kokemuksen kautta on syntynyt juhla-asu, joka osaltaan on ollut tekemässä merkkipäivästä ikimuistoista.

Vaikka Sainio on ehtinyt työnsä kautta olla mukana monessa juhla- ja huippuhetkessä, suurin osa ompelijan töistä kuitenkin on vaatteiden korjauksia, lyhennyksiä tai jopa vanhojen, hyvästä kankaasta tehtyjen vaatteiden uudistamisia tämän päivän kuosiin.

? Uudistan tarvittaessa vanhaa, ennen vaatteisiin käytettiin hyviä kankaita joita ei nykyään enää edes saa. Asiakkainani on paljon vanhempiakin ihmisiä jotka tuovat jopa silitykseen vaatteita. Mutta myös esimerkiksi netistä ylioppilasjuhlapuvun tai vanhojen tanssien puvun tilanneita, joiden asu pitää vielä korjauttaa itselle sopivaksi, kertoo Sainio.

Ennen yrittäjän uralle lähtöään hän työskenteli pitkään vaatetussuunnittelun ja menetelmäsuunnittelun parissa muun muassa Luhdalla. Nykyään yrittäjänä Eeva-Liisan ompelutyöt -nimisessä yrityksessään työskentelevä Sainio näkee muun muassa useista vetoketjujen uusimisista konkreettisesti, että yhä harvempi vaate on valmistettu Suomessa entisen laatustandardien mukaan.

? Näkee, että käytännössä kaikki valmistus on siirretty ulkomaille, hän kiteyttää.

Mutta parhaillaankin työn alla on myös mittatilausvaatteita, joiden avulla tilaaja saa näyttää tärkeänä päivänään juuri siltä kuin haluaa.

? Jos vaikka kevään yo-juhliin haluaa asua, se kannattaa tilata viimeistään maaliskuun alussa, Sainio vinkkaa.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.