Maanantai 17.06.2024
Nimipäivät: Urho

Tuuli:
 

Baldosport haluaa olla lähellä asiakkaitaan

Mika Koskinen ja yksi Baldosportin valteista, kunnioitettava Oxdog-mailavalikoima.

Mika Koskinen ja yksi Baldosportin valteista, kunnioitettava Oxdog-mailavalikoima.

Hämeenlinnan Turuntiellä sijaitseva Baldosport on salibandyn erikoisliike, jonka perusti vuonna 2013 kolme vahvan urheilutaustan omaavaa miestä. Mukana olivat hämeenlinnalaisen salibandyhistorian merkkihahmoihin kuuluva Juha-Matti Luoma ja edelleen mukana olevat Mika Koskinen ja Tuukka Heinonen.

? Juha-Matti on vetänyt Hämeenlinnassa salibandytoimintaa aina Ruunien Ruunista asti ja Tuukka taas kuuluu Espoon Oilersin perustajajäseniin, kertoo Mika Koskinen.

Koskisella itsellään on eniten urheilutaustaa moottoriurheilusta, sekä auto- että moottoripyöräpuolelta.

? Salibandyn kanssa olen ollut tekemisissä noin kymmenen vuotta, lähinnä omien lasten harrastuksen kautta, hän kertoo.

Baldosportin ideana on olla seura-asiakkaisiin keskittyvä erikoisliike, jossa varusteiden saatavuus on hyvä ja tarjolla on myös välinetuntemusta. Sitä ei salibandyn osalta ainakaan vähennä se, että yrityksen toimintaan on hiljattain tullut mukaan Steelersin Divarijoukkueessa pelaava Sami Saarinen. Luoma puolestaan luopui kotimaisista yritysomistuksistaan siirtyessään Tsekkiin salibandyn pariin.

? Tavoitteena on, että jokainen saisi henkilökohtaista palvelua. Yritämme etsiä kullekin seuralle ja joukkueelle sopivat, edulliset ja hyvät tuotteet, joiden valmistajilla on intressiä toimittaa tilauksia sovitussa ajassa myös Suomeen, Mika Koskinen kiteyttää.

Joma on yksi Baldosportin edustamista vaatemerkeistä.

Joma on yksi Baldosportin edustamista vaatemerkeistä.

? Nopeat täydennystoimitukset ovat myös a ja o. Nykyään meiltä saa peliasun parilta toimittajalta parissa viikossa painatuksineen, Koskinen jatkaa.

Baldosport on myös hankkinut oman painokoneen eli valmiiden logojen ja numeroiden painatukset onnistuvat tarvittaessa parhaimmillaan heti.

Salibandysta ja liikkeen ensimmäisestä asiakkaasta Steelersistä toiminta on laajentunut paitsi moniin seudun muihin salibandyseuroihin, myös muiden lajien seuroihin ja jopa yrityksiin.

? Kaikkia lajeja palvelemme huippu-urheilusta harrastajiin, kuten jalkapalloa ja tanssia, vaikka salibandyn erikoisliike olemmekin, Koskinen korostaa.

Varusteiden ja asujen toimituksissa asiakkaille periaate on lajista riippumatta jokseenkin sama: yrityksen on käytännön kautta opittava, mitkä kunkin ulkomaisen valmistajan toimintatavat ovat.

? Suhteiden luominen tekstiilitoimittajiin on samanlaista opettelua, kuin liikkeen valikoiman kanssa. On opeteltu markkinaa ja miten siinä kuuluu toimia.

Baldosportin valikoimista löytyy monia eri maalivahdin maskeja.

Baldosportin valikoimista löytyy monia eri maalivahdin maskeja.

Baldosport tunnetaan ehkä parhaiten Oxdog-salibandymailoista, joita liikkeestä löytyykin runsaasti. Samoin tarjolla on laaja valikoima eri merkkisiä ja kokoisia maalivahdin varusteita, kuten kypäröitä. Lisäksi valikoimiin on otettu urheilulääkintään liittyviä tuotteita ja sisäpelijalkineita.

Omaksi markkinaraokseen Baldosport näkee juuri palvelun ja palveluhenkisyyden. Liikkeestä ei esimerkiksi häädetä ulos koululaisia, jotka saattavat olla tulevia asiakkaita ja väline-esittelyjä käydään pitämässä seuroissa ja yrityksissä. Isona luottamuksenosoituksena yritys myös piti sitä, että se pääsi pitämään myyntipistettä Hämeenlinnassa järjestettyyn maajoukkueiden EFT-turnaukseen.

Kivijalkamyymälän rinnalle Baldosport avasi viime vuoden lopulla verkkokaupan, joka on Koskisen mukaan löydetty yllättävän nopeasti.

? Olen yllättynyt, kuinka nopeasti olemme jo sitäkin päässeet käytännössä harjoittelemaan, Koskinen kuvailee.

Pelkän verkon varaan yritys ei aio toimintaansa perustaa, vaan nuoren yrityksen myymälässäkin asiakaskäyntien määrä on vasta alkanut kunnolla nousta.

? On kivaa, että nyt on meidät on selvästi löydetty ja uskalletaan tulla sisälle ovesta. Olemme päässet vanhan ajan kaupankäyntiin, jossa tuotteita tutkitaan, niistä keskustellaan ja usein vielä ostetaankin, Koskinen iloitsee.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.