Maanantai 26.02.2024
Nimipäivät: Nestori

Tuuli:
 

112 Suomi -sovellus on vaikuttavin autoilun turvallisuusteko

112 Suomi -sovellus on voittanut LähiTapiolan Autoilun turvallisuusteko -palkinnon. Voittajateko sai 6.659 ääntä, mikä on yli puolet kaikista äänestyksessä annetuista äänistä. Valinta tehtiin yleisöäänten ja autoilun asiantuntijaraadin yhteistuloksena, ja voittaja julkistettiin Auto2016-tapahtumassa 18.11.

Hätäkeskuslaitoksen ja Digia Finlandin 112 Suomi -sovelluksen valinnassa painoi erityisesti se, että sovelluksella voi olla kriittinen merkitys avun nopeaan saamiseen esimerkiksi kolaripaikalle, kun tarkka sijainti ei muuten ole tiedossa.

Autoilun turvallisuusteko -äänestyksessä toiseksi eniten ääniä, 3.764 ääntä, saivat erilaiset digitaaliset hirvivaroitusjärjestelmät. Liikkuvan poliisin perinneyhdistyksen ehdotus kameravalvontatolppien näkyvyyden lisäämisestä sai 1.506 ääntä. Lisäksi tuli peräti 492 avointa ehdotusta erilaisiksi liikenneturvallisuusteoiksi.

Avoimessa listassa oli muun muassa runsaasti ehdotuksia suojateiden näkyvyyden ja valaistuksen parantamiseksi, heijastinliivien käytön ja liikenteen asennekasvatuksen lisäämiseksi.

Äänestyksen kokonaisäänimäärä, yli 12.400, kertoo siitä, että liikenne todella puhuttelee suomalaisia. Olemme iloisia, että suomalaiset osallistuivat näin laajasti. Voittajateko eli 112 Suomi -sovellus on osoittautunut erittäin onnistuneeksi, nykyaikaiseksi tavaksi parantaa turvallisuutta ja helpottaa avun hankkimista hätätilanteessa, sanoo LähiTapiola Vahinkovakuutuksen toimitusjohtaja Jari Sundström.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.