Sunnuntai 16.06.2024
Nimipäivät: Päivi, Päivikki, Päivä

Tuuli:
 

Yrittäjyys on peliä

Yrittäjyys on peliä. Näin sanoo Kankaantakana Action Factorya pyörittävä yrittäjä Lasse Pakarinen Yrittäjän päivänä 5.9. 2014. Pakarisella on kulmaa puhua yrittäjyydestä, sillä hänen yrityksensä Suomen Tilausaktiviteetit Oy on jo 25-vuotias.

? Kun perustin yrityksen, koko elämys- ja seikkailupalvelualaa ei ollut vielä olemassa. Kukaan ei ollut perustanut yritystä, joka liikkuu asiakkaiden perässä.

Suomen Tilausaktiviteetit Oy:n yrittäjä Lasse Pakarinen pyörittää Kankaanatakana Action Factorya. Valtaosa toiminnasta on kuitenkin keikkailua.

Suomen Tilausaktiviteetit Oy:n yrittäjä Lasse Pakarinen pyörittää Kankaantakana Action Factorya. Valtaosa toiminnasta on kuitenkin keikkailua.

Vaikka palveluyrittäjyys on Suomessakin saattanut YYA-ajan jälkeen jonkin verran jalostua, perustaa elämys- ja seikkailupalveluyrityksistä vielä melkoinen osa toimintansa kiinteään toimipisteeseen ja tekee sen lisäksi keikkaa.

? Meillä keikkatoiminta on edelleen ylivoimaisesti pääosassa, vaikka täällä Action Factoryllakin käy viikottain 10?15 ryhmää, Pakarinen sanoo.

Myös yrityksen henkilöstöpolitiikka elää toiminnan ehdoilla. Yrittäjä, yksi palkkatyöntekijä ja kymmeniä keikkaohjaajia. Nykyisiin, ennen huonekaluliikkeen käytössä olleisiin tiloihinsa yritys joutui käytännössä pakkomuuttamaan helmikuussa, kun 14-vuotinen toiminta Saarioisten tehtaalla päättyi YIT:n aikeeseen rakentaa paikalle uudistuotantoa.

? Mutta kaupunki teki jälleen kerran oharit eikä kaavoittanutkaan aluetta uudisrakentajalle, eli olisimme saaneetkin olla siellä, hymähtää Pakarinen pitkän yrittäjäkokemuksen antamalla tyyneydellä.

Joskus yrittäjäkin siis joutuu pelaamaan muiden pelejä.

? Alalle päätymiseni oli aikanaan yhdistelmä urheilun tuomaa kilpailuhenkisyyttä ja sitä, että yrittäjyys elämäntapana kiinnosti. Sitä luuli, että näin pääsee oman itsensä herraksi.

Juha Reinikainen

IMG_6690

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.