Keskiviikko 24.04.2024
Nimipäivät: Pertti, Albert, Altti

Tuuli:
 

Yhdeksän rattijuoppoa vuorokaudessa ja riitojen tuomarointia asunnoissa

Pakkanen rauhoitti kadut mutta poliisi joutui tuomaroimaan riitoja yksityisasunnoissa. Kuva: Poliisi.

Hämeen poliisilla oli tehtävämäärällisesti rauhallinen vuorokausi. Tehtäviä oli yhteensä hieman yli 200. Poliisilaitoksen alueella jäi kiinni yhdeksän rattijuoppoa, joista kolme autoili huumepäissään ja kolmen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen. Pakkanen huolehti järjestyksen pidosta ulkoalueilla ja partiot tuomaroivat riitoja asunnoissa.

Forssassa partio mittasi tutkalla parikymppisen miehen kuljettaman auton nopeudeksi 114 km/h sunnuntain vastaisena yönä valtatiellä 2. Kyseisessä paikassa on 60 km/h nopeusrajoitus. Autossa oli kuljettajan lisäksi neljä matkustajaa. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Hänet määrättiin asiassa väliaikaiseen ajokieltoon.

Hämeenlinnassa 37-vuotias mies kuljetti pakettiautoa alkoholin vaikutuksen alaisena ilman ajo-oikeutta lauantaiaamuna Iittalassa. Hän puhalsi poliisin seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Tarkkuusalkometrikokeen tulos oli 1.00 mg/l. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Poltinahontiellä nelikymppisen naisen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen lauantai-iltana. Nainen oli ajautunut henkilöautolla lumipenkkaan Poltinahontien ja Hattelmalantien kiertoliittymässä. Hän puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen, joten hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen. Tulos oli 0,69 mg/l. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Partio pysäytti henkilöauton liikennetarkastusta varten lauantai-iltana Viipurintiellä. Autoa kuljettanut nelikymppinen ajo-oikeudeton mies puhalsi seulonta-alkometriin 0,65 promillea. Lisäksi hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Auton kyydissä oli nelikymppinen mies, joka hallusta löytyi huumausaineen käyttörikoksen verran huumausaineita.

Riihimäellä partio tapasi parikymppisen miehen kuljettamassa henkilöautoa ilman sen kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta puolen yön jälkeen Riihimäen keskustassa. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Lahdessa viisikymppinen mies kuljetti henkilöautoa ilman ajo-oikeutta huumausaineiden vaikutuksen alaisena lauantaina iltapäivällä Kärpäsen kaupunginosassa. Hänet kuulusteltiin epäiltynä rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen.

Partio kiinnitti lauantai-ilta huomioita henkilöautoon, jonka kuljettaja yritti tehdä U-käännöstä useamman kerran ennen kuin siinä onnistui. Pysäytti kyseisen auton ja puhallutti sitä kuljettaneen viisikymppisen miehen. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 0,30 promillea, joka on alle rangaistavuuden, mutta huumepikatesti oli positiivinen. Miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta henkilöauton kuljettamiseen. Hänen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikokseen.

Hätäkeskus ilmoitti puolenyön jälkeen, että Ahtialassa henkilöauto oli törmännyt talon pihassa pysäköitynä olleeseen autoon ja kuljettaja vaikuttaa päihtyneeltä. Partio tapasi tapahtumapaikalta törmäilleen henkilöauton ja sen parikymppisen kuljettajan. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 0,53 mg/l tuloksen, joten hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen. Tulos oli 0,47 mg/l, joten nuoren miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

25-vuotias mies kuljetti henkilöautoa alkoholin ja huumausaineiden vaikutuksen alaisena varhain sunnuntaiaamuna Metsäpellossa. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 0,51 mg/l tuloksen ja tämän lisäksi hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen. Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

Heinolassa 26-vuotias ohitti henkilöautolla poliisiauton selvästi ylinopeutta ajaen lauantai-iltana Valtatiellä 4 hieman ennen Vierumäen liittymää. Kuljettaja ajoi Vierumäen liittymään, jossa hänen kuljettama auto heittelehti, ollen ajoradalla poikittain. Partio pysäytti miehen kuljettaman auton ja puhallutti hänet. Mies puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos 0,65 mg/l. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Hänet otettiin kiinni asiassa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.