Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

William´s Pub teki toivotun come backin

Legendaarinen Williams Pub avataan uudelleen. Kolme vuotta ovet säpissä riutuneeseen ravintolaan löytyi Hauholta uudet omistajat, jotka ovat pistäneet tuulemaan. Näin yksi Suomen vanhimmista pubeista aukeaa uusin tuulin mutta vanhaa interiööriä kunnioittaen lokakuussa.

Vuonna 1972 perustetun Williams Pubin hankkivat omistukseensa Marianne ja Jouni Niiranen, jotka ovat kymmenen vuotta pyörittäneet kesäasukkaiden keitaaksi mainittua Alvettulan kyläkauppaa ?Kylistä? . Yhtiökumppanina on Marko Mäntytörmä.

Pubi

William´s Pubin uudet yrittäjät Marianne ja Jouni Niiranen ja Marko Mäntytörmä (vas.) nostavat yhden Suomen vanhimmista englantilaistyyppisistä pubeista uudelleen ravintolakartalle.

William´s Pub ajautui konkurssiin vuonna 2012. Kiinteistö lopulta huutokaupattiin, jolloin se päätyi Etelä-Hämeen Osuuspankin haltuun. Niiraset ostivat nyt kiinteistön omakseen.

– Olemme pitkään hakeneet ravintolakiinteistöä, sillä kyläkaupan toiminta hiipuu aina syksyllä. Onhan tässä riskinsä, mutta näinä aikoina myös hinnat ovat mahdollisuuksien rajoissa, pohti Marianne Niiranen ja päätyi pubi-yrittäjäksi.

Olde William´sin nimellä aloittaneessa ravintolassa on edelleen jäljellä alkuperäistä Ilmari Tapiovaaran suunnittelemaa sisustusta. Muutenkin ravintola saa pitää ajan patinoiman ilmeensä.

Yrittäjien suurin työ onkin lähinnä siivota ja päivittää konkurssikiinteistön jäämistö, jota on pöydistä ja tuoleista aina viinilaseihin ja koriste-esineisiin asti. Pubi saa nimensä mukaiset juomat, mutta jotain tuodaan Alvettulastakin.

– Meillä tulee saamaan paikkakunnan parhaat pitsat, Jouni Niiranen mainostaa kesäkaupassa kehitettyä pitsapohjaansa ja haastaa samalla Hämeenlinnan ravintolat.

– Ja munkit kanssa. Sekin on ihan ?Kyliksen? hittituote.

Pubi ryhtyy tarjoamaan lounasta kotiruokahengessä.

Ns. uudesta puolesta tehdään sporttihenkinen. Omat soppensa ja näyttönsä löytyvät niin ravi- kuin palloilulajien seuraajille.

 

Teksti ja kuva: Ilkka Peltoniemi 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.