Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

Vilkas vuorokausi sisälsi kassavarkauden, takaa-ajon ja tappelun polkupyörästä

Aamuyöllä poliisi joutui Lahdessa takaa-ajotehtävään. Kuva: Poliisi.

Hämeen poliisilla oli varsin vilkas vuorokausi. Tehtäviä kertyi lähes 300 ja poliisin suojiin päätyi 12 henkilöä.

Poliisia työllistivät häiriökäyttäytymiset, liikennehäiriköt, rattijuopot sekä näpistelijät.

Kello 10.30 aikaan jäi Hämeenlinnan keskustassa kiinni näpistyksestä 27-vuotias nainen. Nainen oli ottanut kaupan hyllystä erilaisia tuotteita noin 65 euron arvosta ja poistunut kassalinjan läpi maksamatta niitä.

Kaupan henkilökunta oli huomannut näpistyksen tuotesuojaporttien alkaessa hälyttämään. Nainen on syyllistynyt viimeisen vuoden aikana omaisuusrikoksiin viisi kertaa.

Kello 10.15 pysäytti poliisipartio Riihimäellä Merkoksenkadulla henkilöauton tarkastusta varten. Henkilöautoa kuljettanut 55-vuotias mies puhalsi poliisin seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Mies kuljetettiin tarkkuusalkometrikokeeseen, joka vahvisti epäilyn.

Kello 18.30 aikoihin poliisi meni selvittelemään veljesten välistä riitaa Hämeenlinnan Hätilään missä 25- ja 26-vuotiaiden veljesten välillä oli tullut suusanallista riitaa polkupyörän lainaamisesta.

Nuorempi veljistä oli mennyt pyytämään lainaamaansa polkupyörää takaisin, jolloin vanhempi oli kimmastunut ja potkaissut nuorempaa veljeksistä nivusiin sekä lyönyt tätä vielä nyrkillä kasvoihin.

Partion tullessa paikalle oli vanhempi veljeksistä poistunut, mutta hänet tavoitettiin lähistöltä. Mies kiinniotettiin pahoinpitelyyn epäiltynä ja kuljetettiin poliisilaitokselle.

Nuorempi veljeksistä toimitettiin sairaankuljetuksen toimesta sairaalalle tarkastuttamaan vammansa.

Kello 20.50 tuli Hämeenlinnassa Hämeentiellä sijaitsevasta kaupasta ilmoitus, että asiakkaana ollut mies oli maksaessaan tuotteita kassalla siepannut kassasta pienen summan rahaa ja poistunut liikkeestä ulkona odottavaan taksiin.

Myyjä oli yrittänyt estää miestä, mutta mies oli saanut tempaistua itsensä irti myyjän otteesta.

Miehen poistuessa taksiin oli henkilökunta saanut taksin rekisterinumeron ylös ja hetkeä myöhemmin partio tapasi kyseisen taksin rautatieaseman läheltä.

Taksista kiinniotettiin tuntomerkkeihin sopiva 45-vuotias mies ja hänet toimitettiin varkauteen epäiltynä poliisilaitokselle. Mies on jäänyt viimeisen vuoden aikana omaisuusrikoksista kiinni seitsemän kertaa.

Lahdessa poliisipartiota vastaan tuli kello 04.30 aikoihin Ala-Okeroisten tiellä henkilöauto, jonka nopeus oli 94 km/h. Kyseisellä tieosuudella on nopeusrajoitus 60 km/h.

Partio kääntyi auton perään, samalla kytkien hälytys- ja pysäytysvalot päälle. Autoilijan huomattua poliisien perään kääntymisen, lähti auto kiihdyttämään kohti Renkomäkeä, nopeuden noustessa noin 143 km/h:iin.

Ala-Okeroistentien ja Helsingintien risteyksen lähettyvillä pakenevasta autosta sammutettiin valot ja partio menetti hetkeksi näköyhteyden autoon. Autoon saatiin jälleen näköyhteys auton kääntyessä Uudelle Orimattilantielle.

Auto jatkoi pakoaan Renkomäenväylälle ja siitä Rusinkadun liikenneympyränkautta edelleen Renkomäenväylää käyttäen kohti Orimattilankatua, missä auto suistui tieltä ulos.

Auton kuljettajaksi selvisi alle 18-vuotias ajokortiton mies, joka ei loukkaantunut ulosajossa. Mies kertoi kyydissä olleiden niin ikään alaikäisten kolmen nuoren miehen poistuneen autosta heti ulosajon jälkeen.

Kaikki nuoret tavoitettiin lähistöltä kotiosoitteistaan ja heidän kuntonsa tarkastettiin. Autoa kuljettanut nuori mies kuljetettiin niin ikään kotiinsa, missä selvisi vanhempien kertomana, että mies oli ottanut auton käyttöönsä heidän tietämättään.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.