Perjantai 12.04.2024
Nimipäivät: Julia, Julius, Janna, Juliaana

Tuuli:
 

Valoa, ei väkivaltaa -kampanjaa vietetään Hämeenlinnassa tänään

Tarja Filatov on mukana tämänpäiväisessä tempauksessa. Kuva: Eduskunta.

Kanta-Hämeen Nytkis (naisjärjestöt yhteistyössä) osallistuu Valoa, ei väkivaltaa -kampanjaan järjestämällä tapahtumia eri puolilla maakuntaa. YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25.11. Hämeenlinnan naisjärjestöt jalkautuvat jakamaan heijastimia rautatieaseman ja Kumppanuustalon välille kello 17?18.

Kampanjan tarkoituksena on lisätä tietoisuutta naisiin kohdistuvasta väkivallasta ja sen ehkäisystä Suomessa. Kumppanuustalon portaille sytytetään kynttilä jokaisen Suomessa viime vuonna lähisuhde- ja perheväkivaltaan menehtyneen naisen muistolle. Vuonna 2018 lähisuhdeväkivaltaan kuoli henkirikoksen uhrina yhteensä 18 naista.

Kaikkien poliittisten naisjärjestöjen lisäksi mukaan on kutsuttu puoluepoliittisesti sitoutumattomia naisjärjestöjä, kuten Kanta-Hämeen perhetyö ry ja Hämeenlinna Zonta-naiset.

Paikalle ovat lupautuneet ainakin kansanedustajat Mirka Soinikoski ja Tarja Filatov, Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Rautio sekä joukko muita Hämeenlinnan poliittisia päättäjiä ja taustavaikuttajia.

Tämän vuoden Valoa, ei väkivaltaa -kampanjan teemana on ?Jokaisella on oikeus tukeen.?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.