Maanantai 27.05.2024
Nimipäivät: Ritva

Tuuli:
 

Uusi maakuntajohtaja Toni K. Laine haluaa rakentaa luottamusta

Toni K. Laine valittiin maakuntajohtajaksi maakuntavaltuuston kokouksessa Hämeenlinnan Raatihuoneella.

Hämeen maakuntavaltuusto valitsi tänään uudeksi maakuntajohtajaksi maakuntahallituksen valintaesityksen mukaisesti Toni K. Laineen. Viime vuodet Inarin kunnanjohtajana työskennellyt Laine omaa myös tutkijataustaa Tampereen yliopistosta ja hän on työskennellyt muun muassa Tampereen kaupunkiseudun hyvinvointipalveluiden kehittämispäällikkönä.

– Täällä on paljon uutta, mutta olen nopea oppimaan. Perehtymisen aloitan jo kesällä, lupasi Laine.

Hän nosti valintansa jälkeisessä puheenvuorossa esille myös luottamuksen rakentamisen ja yhteen hiileen puhaltamisen tärkeyden.

– Tärkeää on tutustua maakunnan asukkaisiin ja kaikkiin toimijoihin. Maakuntajohtajan työssä tärkeänä pidän ennakointityössä onnistumista, hän sanoi.

Maakuntajohtajan valitsemiseksi järjestettyä kokousta johti maakuntavaltuuston puheenjohtaja Johannes Koskinen.

Hämeenlinnan Raatihuoneella kokoontunut valtuusto merkitsi myös tiedoksi nykyisen maakuntajohtaja Anna-Mari Ahosen irtisanoutumisen. Vaikka Toni K. Laineen valinta Ahosen seuraajaksi oli yksimielinen, kritisoitiin valintaprosessia muutamassa puheenvuorossa.

Arvostelua herätti ensinnäkin yritys ottaa käyttöön niin sanottu suostumusmenettely eli sellaisten hakijoiden pyytäminen mukaan valintaprosessiin, jotka itse eivät olleet virkaa hakeneet. Tämä yritys kuitenkin epäonnistui, koska Hämeen Liiton säännöissä ei tunneta suostumusmenettelyä.

Samoin arvosteltiin valintaprosessin hallitusvetoisuutta, koska valtuutetut olivat saaneet tutustua hallituksen ehdottamaan ehdokkaaseen ja soveltuvuustestien tuloksiin vasta aivan maanantaisen kokouksen alla.

Maakuntahallituksen puheenjohtaja Antti Ahonen totesi, että Toni K. Laine oli niin hallituksen, valintatyöryhmän kuin henkilöarviointeihin keskittyvän rekrytointiyrityksenkin ykkösehdokas.

Maakuntahallituksen puheenjohtaja Antti Ahonen esitteli Laineen niin valintatyöryhmän, maakuntahallituksen kuin rekrytointiyrityksenkin selkeänä ykkösvalintana.

– Kiitän kuitenkin myös prosessiin kohdistuneesta kritiikistä, jatkoa varten on varmasti opiksi otettavaa.

Maakuntahallituksen varapuheenjohtaja Lulu Ranne sanoi luottavansa hallituksen esitykseen.

Maakuntahallituksen varapuheenjohtaja Lulu Ranne korosti myös, että sisäisen viestinnän toimivuus on tärkeää.

– Luotan hallituksen valintaesitykseen. Tulevaisuus tarvitsee Kanta-Hämettä kokoavan johtajan joka keskittyy ydinasioihin, Ranne sanoi.

Juha Reinikainen, teksti ja kuvat

Raatihuoneen lippusalossa liehui Hämeen maakuntalippu, kun Hämeelle valittiin uusi maakuntajohtaja.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.