Tiistai 21.05.2024
Nimipäivät: Kosti, Konsta, Konstantin

Tuuli:
 

Viitaluoman pelaajaura päättyy loukkaantumiseen

HPK:n keskushyökkääjä Ville Viitaluoman pelaajaura on päättynyt loukkaantumisen johdosta. Viitaluoman alaraajavammaa ei pystytä kuntouttamaan enää pelikuntoon.

37-vuotiaan Ville Viitaluoman ammattilaisura alkoi HIFK:ssa kaudella 2000-2001. Sen jälkeen keskushyökkääjä pelasi Liigaa Pelicansissa, SaiPassa, Bluesissa ja Sportissa. Koti Viitaluomalle ja perheelle löytyi Hämeenlinnasta kauden 2008-2009 alkaessa. HPK:ssa Viitaluoma pelasi yhteensä kuusi Liigakautta ja kuului vielä kesällä HPK:n pelaajasuunnitelmaan hyvin vahvasti.

Keväällä 2018 tullut loukkaantuminen estää ammattilaisjääkiekon pelaamisen tulevaisuudessa. Myös normaalielämän kannalta jalka vaatii vielä pitkän kuntoutuksen.

– Olen saanut pelata 18 vuotta jääkiekkoa ammatikseni. Se oli tietysti aluksi unelma, josta tuli todellisuutta ja olen kiitollinen siitä. Uran aikana tuli nähtyä monenlaista joukkuetta ja sarjaa, mutta mikään ei yltänyt HPK:n tasolle. Pelasin HPK:ssa parhaimmat kauteni ja samalla myös Hämeenlinnasta tuli koti, j onne jäämme myös tulevaisuudessa, kertoo Viitaluoma.

Viitaluoma pelasi neljällä kaudella SHL:ssä . Ensin Luleåssa ja myöhemmin Örebrossa. Ruotsin vuodet ovat jääneet hyökkääjän mieleen vahvasti. Lisäksi myös MM-kisapaikka ja 2010 kevät Kerhossa nousevat muistoista ensimmäisenä mieleen.

– Ruotsin matkat olivat hyviä kokemuksia niin pelin kuin muun elämän kannalta . Maajoukkuekomennukset olivat aina tietynlainen palkinto hyvin menneestä kaudesta. 2013 keväällä pääsin kisoihin asti ja se oli hieno kokemus. Ehkä upein jääkiekkokokemukseni on kuitenkin kevät 2010, kun menimme HPK:n kanssa finaaleihin asti. Huikea puolivälieräsarja HIFK:ta vastaan ja sen sisällä tapahtuneet heittelyt 6-1 tappiosta 1-0 voittoon olivat jännittäviä. Molemmat finaalijoukkueet tulivat ihan puskista, eikä mitään koko kauden dominointia ollut alla. Hyvä kausi kaiken kaikkiaan, muistelee Viitaluoma.

HPK:n toimitusjohtaja Antti Toivanen kiittää Viitaluomaa vuosien saatossa tehdystä HPK-työstä.

– Varmasti koko HPK-perhe yhtyy kiitokseeni mukaan. Vili on ollut hyvä työkaveri ja kerholainen isolla sydämellä. Valitettavaa on se, että ura päättyy loukkaantumiseen, eikä vapaaehtoisesti. Toivon, että kun aika on kypsä, näemme Vilin mentorin roolissa seurassamme ja jälleen osana isoa HPK-perhettä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.