Torstai 25.04.2024
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus

Tuuli:
 

Uusiutunut Steelers-naiset lähtee nälkäisenä tavoittelemaan liiganousua

Päävalmentaja Jari Salo luotsaa yritteliästä joukkuetta, jossa moni on tullut ottamaan pelaajaurallaan seuraavaa askelta ylöspäin. Hyvinkäältä siirtynyt Sanna Koponen on yksi joukkueen uusista hyökkääjistä.

Steelers-naiset lähtee ensi viikonloppuna alkavaan salibandyn 1.-divisioonakauteen tavoittelemaan liiganousua. Lisäintoa vahvasti uusiutunut joukkue on saanut pääsystä Suomen cupissa 16 parhaan joukkoon.

? Kauden alku on tiivis, kun ensimmäisen kuukauden sisään tulee kuusi peliä. Harjoituskaudella on treenattu sitä silmällä pitäen, että alku on tärkeä. Marras?joulukuussa meillä on taas aika väljä ohjelma, siinä vaiheessa on vielä tarkoitus harjoitella kovaa kevättä silmällä pitäen, sanoo ensimmäisen päävalmentajakautensa Steelersissä aloittanut Jari Salo.

Odotukset ovat korkealla myös Hyvinkäältä kolmosdivarista Steelersiin tulleella hyökkääjä Sanna Koposella.

? Olen pelannut junnuna yhden kauden SM-sarjaa SB Prossa ja naisissa alasarjoja. Mielessä on kuitenkin ollut, että jos kokeilisi pelaamista ylempänä, sanoo Koponen.

Suomen cupissa joukkueen tavoitteena on päästä vielä ainakin seuravalle kierrokselle. Tie kahdeksan parhaan joukkoon aukenee, jos Steelers voittaa lokakuun 14. päivänä vieraissa 2.-divisioonassa pelaavan KaPa-65:n.

? Ainakin pikkufinaaliin olisi hieno päästä, Salo kaavailee.

Cupin pikkufinaalissa kohtaavat pisimmälle edenneet 1.?4.-divisioonan joukkueet.

Maalivahti Heli Kaarela torjuu Sanna Koposen maalintekoyritystä. Molemmat siirtyivät täksi kaudeksi Steelersiin Hyvinkäältä.

Ennen cup-taistoa edessä on kuitenkin tuplakierros divarisalibandya. Lauantaina Steelers-naiset kohtaa Iittala-hallissa kello 15 O2Jkl Akatemian ja sunnuntaina Palokassa varsinaisen O2:n.

Jyväskyläläisseuran akatemiajoukkueen ja edustusjoukkueen pelaaminen samassa sarjassa kuvaa hyvin naissalibandyn nykyistä käymistilaa. Huipulle pyrkivien joukkueiden määrän vähenemiseen vastauksena on kaudesta 2019?2020 alkaen entistä laajempi liiga ja turnausmuotoiseksi jäävä 1.-divisioona. Siirtoliikennettä taas on vauhdittanut jonkinlainen huippupelaajien sukupolvenvaihdos.

Ovet nousuun ovat siis avoimemmat kuin kenties koskaan, ja hämeenlinnalaisten mieli kaihoaa nousujunaan.

? Joukkueen kasaaminen oli iso prosessi, monta runkopelaajaa lähti muualle, viimeisimpänä Alisa Mäkelä cup-pelien jälkeen. Isoja aukkoja tuli, mutta huhtikuun alusta joukkuetta on rakennettu ja nyt neljä kuukautta tehty töitä yhdessä, sanoo Salo.

Kakkosvalmentajana joukkueessa jatkaa Krista Niemelä. Muuten taustaryhmäkin on mennyt täysin uusiksi ja peräti kahdeksannen kautensa Steelers-valmennuksessa aloittanut Salo on haastavassa paikassa.

? Hyvässä opissa olen ollut, kun päävalmentajina ovat olleet Annukka Virnes, Toni Kankaanpää, Jani Perkonmäki, Jani Järvinen ja Teemu Leppänen. Jokaiselta olen saanut varmasti jotain, nyt katsotaan saadaanko oppeja käytäntöön, Salo puntaroi.

Jari Salo ja Krista Niemelä luotsaavat teräsnaisia kaudella 2018?2019. Niemelän tapaan myös Salolta löytyy taustaa Pekolan Iskusta, jossa Salo on toiminut päävalmentajana neljä kautta.

Joukkueeseensa Salo on saanut pelaajia niin Hyvinkäältä, Lammin suunnalta, Forssasta kuin Tampereeltakin.

? Liigakokemusta lähti, mutta saimme tilalle yritteliästä pelimannia ottamaan seuraavaa askelta. Käymme vielä neuvotteluja siitä, saammeko A-tytöistä muutaman pelaajan lisää joukkueeseen.

Sanna Koponen kiittelee joukkuetta hyvästä vastaanotosta.

? Tosi nopeasti olen päässyt joukkueeseen sisään, se on paljon ihmisistä kiinni.

Tulikastetta 1.-divisioonassa Sanna myöntää jännittävänsä “ihan hirveästi”, mutta omat ja joukkueen onnistumiset sarjakauden alla auttavat jonkin verran.

? Onnistumisia tuli Suomen cupissa, vaikka en ole pitänyt itseäni ikinä maalintekijänä. Ilmeisesti se on vain kiinni siitä, että saa oikeat tyypit ympärille, sanoo cup-turnauksen avausottelussa kolme maalia tehnyt Sanna.

? Viime viikon voitto harkkapelissä SB Vantaasta helpotti myös oloa.

Naisten 1.-divisioonan avaus Steelers?O2 JKL Akatemia la 6.10. klo 15 Iittala-hallissa. Vapaa pääsy.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.