Torstai 22.02.2024
Nimipäivät: Tuulikki, Tuuli, Tuulia, Hilda

Tuuli:
 

Urheilujohtajalle entistä laajempi rooli HPK:ssa

HPK Liiga Oy ja HPK-Juniorijääkiekko ry ovat rakentaneet yhdessä uudenlaista toimintamallia HPK:n urheilujohtamiseen. Muutos näkyy erityisesti uuden urheilujohtajan toimenkuvassa.

Kyseessä on laaja-alainen uudistus ja tulevan urheilujohtajan rooli kattaa molempien organisaatioiden urheilutoiminnan.

– Viemme urheilun johtamisen HPK:ssa aivan uudelle tasolle. Meille on tärkeää, että urheilujohtaja vastaa koko HPK:n urheilutoiminnasta. Tämä uusi malli haastaa nykyiset toimintamallit, joissa urheilujohtajan tehtävänä on pääsääntöisesti ollut ainoastaan Liiga-joukkueen rakentaminen. Me näemme urheilujohtamisen paljon laajempana kokonaisuutena, kuvailee HPK Liiga Oy:n toimitusjohtaja Antti Toivanen.

Urheilujohtaja tulee vetämään muun muassa urheilun johtoryhmää, jossa rakennetaan HPK:n urheilustrategiaa.

Johtoryhmään kuuluvat lisäksi pelaajakoordinaattori, fysiikkavastaava, juniorijääkiekon valmennuspäällikkö ja mahdolliset muut asiantuntijajäsenet molempien organisaatioiden hallituksista.

Pelaajakoordinaattorin toimenkuvaan kuuluu kilpajoukkueiden rakentaminen, pelaajarekrytointi sekä pelaajatarkkailu.

Fysiikkavastaava suunnittelee ja vastaa HPK:laisen fyysisen harjoittelun ja suorituskyvyn kehittämisestä sekä testaamisesta seuratasolla.

Valmennuspäällikkö puolestaan vastaa juniorijoukkueiden toiminnasta ja
juniorivalmentajien esimiehenä toimimisesta.

– Tällä uudenlaisella organisaatiolla haluamme luoda HPK:hon modernin ja kehittyvän urheilusta kokonaisuudessa vastaavan osaajien ryhmän, jossa osaamiset ja resurssit käytetään oikeisiin asioihin ja sitä kautta halutaan saavuttaa kilpailuetua tulevaisuudessa. Haluamme olla tulevaisuudessa merkittävissä määrin omavaraisempi liigajoukkueen pelaajien suhteen ja se on ollut yksi tärkeistä lähestymiskulmista, kun uutta toimintamallia on suunniteltu, kertoo Toivanen, mutta muistuttaa myös HPK:n toisesta tärkeästä vastuusta.

– HPK on yksi seudun tärkeimmistä lasten ja nuorten liikuttajista. Meillä on siten iso rooli kantahämäläisessä yhteisössä myös huippu-urheilun ulkopuolella. Haluamme pystyä jatkossakin tuottamaan tasokkaita harrastusmahdollisuuksia isolle yhteisölle sekä toisaalta tarjota laadukkaan ammattijääkiekkoilijaksi tähtäävän huippu-urheilijan polun.

HPK:n edellinen urheilujohtaja Mika Toivola jätti tehtävänsä vuoden 2022 lopulla.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.