Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

TRIATHLON: Tawast Cycling Clubin lajikoulu alkaa helmikuussa

Uintiosuuden lähtöön järjestäytymistä Vanajanlinnan Finntriathlonissa 2015.

Uintiosuuden lähtöön järjestäytymistä Vanajanlinnan Finntriathlonissa 2015.

Helmikuussa käynnistyvä Tawast Cycling Clubin triathlonkoulu on jo kolmas hattulalaisseuran järjestämä mahdollisuus oppia lajia ja kestävyysharjoittelua ohjatusti seuraympäristössä.

? Vedän triathlonkoulua nyt toista vuotta joten osaan jo valmiiksi ajatella asioita, jotka viime vuonna vain tulivat eteen, sanoo valmentaja Petri Virjo TCC:stä.

Triathlonkoulun markkinointi alkoi loppiaisena Liikut Sää -tapahtuman yhteydessä ja samalla saatiin ensimmäiset ilmoittautujat. Triathlonkoulu kestää peräti puoli vuotta ja osallistumismaksuun kuuluu Vanajanlinnan Finntriathlon-osakilpailun starttioikeus.

Tawast Cycling Clubin Olli Miettinen Finntriathlon Vanajanlinnan juoksuosuudella vuonna 2015.

Tawast Cycling Clubin Olli Miettinen Finntriathlon Vanajanlinnan juoksuosuudella vuonna 2015.

Tawast Cycling Clubin jäsenmäärä on kasvanut voimakkaasti viimeksi kuluneiden vuosien aikana, osin myös triathlon-koulun ansiosta. Koulua vetävä Virjo itse on harrastanut triathlonia kahdeksan vuotta ja valmentaa lajia nyt kolmatta vuottaan. Palloilulajien parissa hän on valmentanut jo kymmenisen vuotta.

Takana on muun muassa kaksi täysmatkaa. Lajissa häntä kiehtoo paitsi haasteellisuus, myös yksilö- ja kestävyyslajeissa harvinainen yhteishenki.

? Moni ensimmäiseen triathlon-tapahtumaansa menevä saa yllättyä positiivisesta hengestä ja kannustuksesta.

Niin lyhyemmän kuin pidemmänkin matkan taittajalta toisaalta edellytetään jonkinlaista siviilirohkeutta.

? Sitä myyttiä on kuitenkin pystytty rikkomaan, että kyseessä on jokin astronauttilaji. Täysmatkan läpäiseminen on edelleen kova juttu mutta laji on paljon muutakin, Petri Virjo sanoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.